1-HÉT

MAGYARORSZÁG Panelreform

A magyar kormány felújítaná a panelházak nagy részét. Azt azonban még pontosan nem tudni, hogyan fogják végrehajtani a panelházak visszabontásának tervét, de máris megindultak a találgatások és felmérések is készültek arról, milyen változások várhatók a panellakások árában. Sokakanak nagy szerencséje lehet, ha jól kombinálnak, mások viszont nem járnak ilyen jól. Eddig úgy tűnik, a felső szintet bontanák el, illetve, a házak többi szintjét az ötödik emeletig szintén elbontanák, lépcsőzetesen.

NAGY-BRITANNIAElvesztette abszolút többségét a brit Konzervatív Párt

(MTI)

Elvesztette abszolút többségét a kormányzó brit Konzervatív Párt az előrehozott parlamenti választásokon. A csaknem végleges mandátummegoszlások alapján matematikailag lehetetlen, hogy a konzervatívok megszerezzék az abszolút többséghez minimálisan szükséges 326 képviselői helyet a 650 fős alsóházban. A Konzervatív Párt 318, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt 262 alsóházi mandátumot szerezhetett a csütörtöki választáson. A 2015-ben megválasztott előző alsóházban a konzervatívoknak 330, a Munkáspártnak 232 képviselője volt. A konzervatív frakció létszáma az előrehozott választások bejelentésének idején, április 18-án 17-tel haladta meg a többi alsóházi pártcsoport együttes létszámát. Most viszont a többi párt összesített frakciólétszáma 14-gyel meghaladhatja a konzervatívokét.

EGYESÜLT ÁLLAMOKPatrióta szállodák

(Pixabay)

Az amerikai elnök vállalatbirodalma új, ezúttal alacsonyabb kategóriás szállodaláncot épít. A háromcsillagos „patrióta szállodákat” a kispénzűeknek szánják. Az új vállalkozásról Donald Trump idősebbik fia, ifj. Donald Trump számolt be. Mint mondta, az eddigi luxushotelek helyett ezúttal kifejezetten a szűk pénztárcájúak számára terveznek szállodákat nyitni. Az ötlet a tavalyi választási kampány során született, mert - mint ifjabb Trump kifejtette - azzal szembesültek, hogy túl sok a luxusszálló, de nincs elég szállodai férőhely a kispénzűeknek.

VILÁGA Google világ legértékesebb márkája

(Pixabay)

Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája - derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat „Brandz Top 100” felméréséből. A második legértékesebb márka az Apple, amelyet a Microsoft követ. A három cég sorrendjében nem volt változás tavalyhoz képest. A lista negyedik helyére az Amazon került, amely tavaly még hátrébb volt, a hetedik helyen állt. Az ötödik helyen továbbra is a Facebook található.

JAPÁNTomboló forróság

(Pixabay)

Több mint ezer embert szállítottak kórházba a múlt héten Japánban súlyos hőguta tüneteivel. A múlt héten Japán nagy részén pokoli hőség volt, a hőmérséklet árnyékban tartósan meghaladta a harminc Celsius-fokot. A legtöbben a fővárosban, Tokióban kaptak hőgutát. Májusban két nő halt meg a hőség miatt. A japán mentőszolgálat arra kérte a szigetország lakóit, hogy vegyék komolyan a nagy hőség okozta veszélyt, több időt töltsenek árnyékban, és folyamatosan, sok vizet igyanak kisebb adagokban.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon