1-HÉT

Pixabay

MAGYARORSZÁGAz ország legjobb pálinkafőzdéje

A Szicsek Pálinkafőzde nyerte a legjobb kereskedelmi főzde címet a 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyén. A legjobb kereskedelmi pálinka a Szicsek Pálinkafőzde 2015-ös évjáratú piros vilmoskörte pálinkája lett. A versenyre 17 kereskedelmi főzde nevezett összesen 158 mintával. A Békés megye pálinkája címet 2017-ben a békéscsabai Árpád Pálinkákat gyártó Kisrét Manufaktúra Kft. piros vilmoskörte pálinkája viselheti. A Békés Megyei Önkormányzat egy éven keresztül protokoll célra ebből a párlatból vásárol majd.

MAGYARORSZÁG Új elnöke lett a Magyar Olimpiai Bizottságnak

(MTI)

Kulcsár Krisztiánt választották elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén. Az első körben a három elnökjelölt közül Kulcsár Krisztiánra 83-an szavaztak, a győzelemhez azonban ekkor 84 voks kellett volna. Borkai Zsolt 54, míg Szabó Bence korábbi MOB-főtitkár 27 szavazatot kapott, így utóbbi kiesett a versenyből. A második körben Kulcsár Krisztán 108, míg Borkai Zsolt - aki 2010-től irányította a szervezetet 51 voksot gyűjtött be, azaz a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója lett a MOB új elnöke.

CSEHORSZÁG Lemondott a cseh miniszterelnök

(MTI)

Összetűzésbe került a cseh kormánykoalíció két tagja, a Cseh Szociáldemokrata Párt és az ANO. Utóbbi elnöke, Andrej Babis nagyvállalkozó, Csehország második leggazdagabb embere és az ország pénzügyminisztere. Bohuslav Sobotka, cseh miniszterelnök nem tud tovább dolgozni Andrej Babissal, akit adócsalással vádolnak. Ennek ellenére a kormányfő stratégiai okokból nem döntött amellett, hogy egyszerűen csak kirúgja a pénzügyminiszteri posztról Babist. Csehországban október 20-án választásokat tartanak, aminek toronymagas esélyese az ANO, ha pedig Babist menesztették volna, azzal még ellenszenvesebbé vált volna Sobotka személye, tovább csökkentve ezzel a szociáldemokraták esélyeit.   

FINNORSZÁG Új divathóbort - műlovaglás játékparipákon

(YouTube)

A feminista sportok legújabb vadhajtása nem más mint a műlovaglás játékparipákon. Már bajnokságokat is rendeznek a nyeles lófejekkel. Aki ezt a divatot akarja meglovagolni, annak be kell szereznie egy combok közé szorítható nyéllel rendelkező játék falovat, melyet balerina-szökelléssel és tökéletesen végrehajtott ugrásokkal kell megülnie. Gyeplő nélkül terjed a trend a finn tinilányok körében, melyben valahol visszaköszönnek az ősi lovas hagyományok, legalábbis a bemutató ugrásokat és az „idomítást” tekintve. De ahelyett, hogy egy élő lovat nyergelnének fel, egy üvegszemű játéklóra pattannak.

KÍNA A világ legfélelmetesebb hídja

(YouTube)

Kínában elkészült a világ legfélelmetesebb hídja. A gyalogoshíd egy meredek hegyoldalban található, a készítők pedig szándékosan arra mentek rá, hogy minden átkelő komoly veszélyben érezze magát. Ha valaki megunta az életét, akár ki is próbálhatja a halálhidat, miközben a közönség levideózza őt. A korlátok nélküli átjáró, csupán két acélgerendával és az azokhoz rögzített pallókkal rendelkezik. A pallók között hézagokat hagytak ki, hogy még félelmetesebb legyen a legbátrabbak „mutatványa”.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon