1-HÉT

MTI

EURÓPA, NÉMETORSZÁG Digitális szakkiállítás Hannoverben

Hannoverben megnyílt a CeBIT digitális szakkiállítás. Az eseményre több mint 200 ezer szakmai érdeklődő érkezett, a világ minden pontjáról több mint 3000 vállalkozás mutatta be újításait, szolgáltatásait, közöttük több mint 500 startup vállalkozás. A nagyszabású rendezvényen magyar vállalatok is képviseltették magukat. A magyar részvétel célja, hogy a standon megjelenő vállalkozások, állami alkalmazások iránt felkeltsék a befektetők érdeklődését, mivel a korábbi években a szektor képviselői euró milliókban mérhető megrendelésekhez, befektetésekhez jutottak a vásáron létrejött üzleti kapcsolatokkal - hangoztatta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

VILÁGTovábbra is Bill Gates a világ leggazdagabb embere 

(MTI)

Az idén is Bill Gates a világ leggazdagabb embere a Forbes listáján, jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin. A 61 éves üzletember, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a 4. egymást követő évben vezeti a világ leggazdagabbjainak listáját, amelynek élén összesen 18 alkalommal állt az elmúlt 22 évben. Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője, Bill Gates jó barátja, a harmadikról a második helyre rukkolt előre 75,6 milliárd dollárra becsült vagyonnal. Az idei lista harmadik helyére katapultált előre 72,8 milliárd dollárral Jeff Bezos, az Amazon internetes óriáscég 53 éves alapítója és elnök-vezérigazgatója, akinek vagyona 61 százalékkal nőtt egy év alatt sikeresen terjeszkedő cége tőzsdei árfolyama szakadatlan emelkedésének köszönhetően.

EURÓPA, OLASZORSZÁG Maffia-ellenes tüntetés Olaszországban

Több tízezren gyűltek össze a dél-olaszországi Locri kisvárosban, hogy tiltakozzanak a maffia ténykedése ellen és megemlékezzenek a szervezett bűnözés áldozatairól. A megmozdulást Luigi Ciotti atya, a Libera maffiaellenes mozgalom vezetője szervezte, aki évek óta küzd a szervezett bűnözés ellen. Locri a calabriai szervezett bűnözés, a ’Ndrangheta egyik fellegvára. Az olasz sajtó jelentése szerint a demonstráción részt vettek a maffia több száz áldozatának hozzátartozói is, nemcsak Olaszországból, hanem szerte Európából. Jelen volt továbbá Pietro Grasso, a szenátus elnöke is, aki korábban sikeres karriert futott be a palermói maffiaellenes ügyészségnél.

EURÓPA, NÉMETORSZÁG Schulznak szokás szerint elgurult a gyógyszere

(MTI)

Martin Schulz, az érettségi nélküli német miniszterelnök-jelölt, miután megválasztották pártja elnökének és kancellárjelöltjének a magyar kormányt kritizálta. A politikus többek között azt jelentette ki, hogy kancellárként ellensége lenne az olyan országoknak, akik megpróbálják vissza forgatni a szabadság kerekét. Többek között Magyarországot is a „demokrácia cinikus és gonosz ellenségének” nevezte.   

EURÓPA-JAPÁN Japán szabadkereskedelmi megállapodást kötne az EU-val

(MTI)

Mielőbb meg kell kötni az Európai Unió és Japán közötti szabadkereskedelmi megállapodást, az ugyanis kiállást jelentene a terjedőben lévő protekcionizmus ellen - jelentette ki Abe Sindzó japán kormányfő Brüsszelben. „A mostani nyugtalanító protekcionista trendek közepette fontos, hogy Japán és az Európai Unió az Egyesült Államokkal együttműködve példát mutasson a világnak a szabadkereskedelmet illetően” - mondta a japán miniszterelnök, aki emellett hangsúlyozta, országa továbbra is támogatja az EU egységének megőrzését. A közös sajtótájékoztatón Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elmondta: a tárgyalások döntő és remélhetőleg végső szakaszba érkeztek, és ezért biztos benne, hogy még az év vége előtt tető alá tudják hozni a szerződést.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon