1-HÉT

MTI

 

MAGYARORSZÁG – A világ legjobb szállodája

A 2017-es Travelers’ Choice Awards keretében a TripAdvisor utazói a világ legjobb szállodájának választották a mindössze másfél éve nyílt budapesti Aria Hotelt. Az Ariát is tulajdonló Library Hotel Collection szállodalánc vezetői a TripAdvisornak külön figyelmet szentelnek, és kiemelt fórumként figyelik itt az utazók visszajelzéseit. A lánc budapesti luxusszállodájának belsőépítészeti terveit Varró Zoltán dizájner álmodta meg, így a négy szárnyban különböző, zene által inspirált szobákat és lakosztályokat találunk. A különböző stílust felvonultató szárnyak minden egyes szobája zenei nagyságokat és legendákat ünnepel az opera, a klasszikus zene és a kortárs jazz világából.

 

KÖZEL-KELET – Palmüra szinte eltűnt a Föld felszínéről

A legújabb műholdfelvételek tanúsága szerint Palmürában mára csupán az oszlopsor, a romos állapotban fennmaradt templomok, valamint a 2015-ben le nem rombolt sírtornyok kerülték el az Iszlám Állam pusztítását. Palmüra értékeinek lerombolása egy brutális bosszúhadjárat része – hangsúlyozta Vágner Zsolt régész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója. Mint fogalmazott, jelenleg nagy vita folyik a szakmában arról, hogy milyen szinten és formában szabad majd a lerombolt építészeti emlékeket helyreállítani. A szakemberek egyébként pillanatnyilag kizárólag műholdfelvételek alapján tudnak tájékozódni a közép-szíriai lelőhely állapotáról.

MTI

 

ÉSZAK-AMERIKA, EGYESÜLT ÁLLAMOK – Újítanának a Forma-1 új tulajdonosai

Utcai versenyt rendeznének az Egyesült Államokban a Forma-1 új tulajdonosai. Chase Casey, az új többségi tulajdonos Liberty Media igazgatósági elnöke elmondta, többek között ezzel szeretné felrázni a száguldó cirkuszt, amely véleménye szerint a korábbi vezető, a 86 éves Bernie Ecclestone irányítása alatt megfáradt. Az új tulajdonosok a szokásos éves amerikai nagydíj mellett, amelynek a texasi Austin ad otthont, New Yorkban, Los Angelesben, Miamiban vagy Las Vegasban rendeznének futamot.

MTI

 

ÉSZAK-AMERIKA, EGYESÜLT ÁLLAMOK – Kilencedszer lett apa Mel Gibson 

Megszületett Mel Gibson kilencedik gyermeke. A 61 éves amerikai színész-rendező élettársa, Rosalind Ross a napokban hozta világra első közös gyermeküket, egy kisfiút. Mel Gibsonnak első házasságából hét gyermeke, egy későbbi kapcsolatából pedig egy lánya született. A két héttel ezelőtti Golden Globe-díjátadón a rendező és Clint Eastwood színész azon viccelődött, hogy hamarosan Gibsonnak lesz több gyereke kettőjük közül. „Megkérdeztem: hány gyereked van? Nyolc, válaszolta. Úgyhogy én győzök” - hangoztatta a rendező.

MTI

 

KÖZEL-KELET - Cápainvázió Izraelben

Mintegy százötven cápa lepte el Hadera városnál az észak-izraeli tengerpartot. A cápák két fajtája, bikacápa és homokpadi cápa is volt a hatalmas cáparajban, amely Hadera városnál, a Hadera folyó torkolatánál, a tengerparton működő hőerőmű körzetében gyülekezett. A cápák a kutatók szerint azért úszhattak a hőerőmű mellé, mert az onnan kibocsátott víz melegebb, és a cápáknak táplálékul szolgáló kisebb rákok és halak is ott gyűlnek össze. A Földközi-tenger ezen részein egyébként harminckét cápafaj honos, de a homokpadi cápa a legelterjedtebb közülük.

Pixabay

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon