1-HÉT

Pixabay

MAGYARORSZÁG – Különleges és hátborzongató - a paksi Makovecz templom

Egy amerikai művészeti magazin listája alapján a Makovecz Imre által tervezett paksi templom száz épület közül a hetedik legrémisztőbb a világon. A listán egyébként olyan építmények találhatók, amelyeket futurisztikus kinézetük miatt filmeseknek ajánlanak. Az első helyen a sötétben sárgán világító toronyórájával és hullaszínű falaival a Philadelphiai városháza áll. A második helyen a bulgáriai Buzludzha emlékmű, a harmadikon pedig a thaiföldi Mahanakhon-torony végzett. Az ijesztő épületek közé tartozik még a Polygone Riviéra Franciaországban, a Kísérleti Orvostudományi Intézet  Németországban és a Riverside Múzeum Skóciában.

 

VILÁG – A legdivatosabban öltözködő nők

A félelmetes épületek mellett lista készült a legdivatosabban öltözködő nőkről is. A Harper's Bazaar nevű divatmagazin a világ legdivatosabban öltöző 150 nőjét mutatta be. Az ízlésesen öltözködő nők rangsora a lap 150. évfordulója alkalmából készült. A válogatásban szerepel a többi között Rihanna, Kate Middleton, Liu Wen, Kristen Stewart, Naomi Campbell, Miranda Kerr, Kendall Jenner és Kim Kardashian, Kaia Greber, és anyja, Cindy Crawford, Beyonce, Lady Gaga, Taylor Swift, Adele, Gwen Stefani, Lupita Nyong'o, Amal Clooney, Gia Coppola, Roopal Patel és Olivia Palermo is.

Pixabay

 

EURÓPA, CSEHORSZÁG - Európa a felelős a bevándorlásért

Václav Klaus volt cseh államfő szerint az európai elitek politikája, és nem a közel-keleti konfliktusok, vagy az Iszlám Állam terrorista szervezet váltotta ki az Európába irányuló tömeges bevándorlást. „Be kell ismernünk, bár a mi kormányunk, avagy a cseh kormány ezt sajnos továbbra sem teszi, hogy az Európába irányuló tömeges bevándorlás nem az Iszlám Állam, nem a közel-keleti vagy észak-afrikai káosz, hanem az európai elitek és pszeudoelitek politikájának a következménye” - jelentette ki Klaus a Prima cseh kereskedelmi televízióban sugárzott interjújában. A volt cseh elnök leszögezte, hogy a közel-keleti és az észak-afrikai régiók rendjének felbomlásához az Egyesült Államok és az Európai Unió több államának a politikája is „nagy mértékben hozzájárult”.

 

EURÓPA, SKÓCIA – Az idén még nem lesz népszavazás Skócia függetlenségéről

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök egy interjúban abszolút életfontosságú követelménynek nevezte, hogy Skócia az EU belső piacán maradhasson a brit EU-tagság megszűnése után is, mivel szerinte ettől skóciai munkahelyek, beruházások, valamint az egész lakosság életszínvonala függ. Sturgeon azt is kijelentette: a függetlenségi népszavazás kérdését napirenden kell tartani, mert nem szabad megengedni, hogy Skóciát a brit kormány „belesodorja a Brexit szakadékába”. Ugyanakkor a skót miniszterelnök azt egyértelműen kizárta, hogy a skót függetlenségről szóló újabb népszavazást kormánya már 2017-re kiírná.

Pixabay

 

EURÓPA, IZLAND - Izland csatlakozna az Európai Unióhoz

Míg Nagy Britannia kilép az EU-ból, addig Izland inkább csatlakozna. Az észak-európai országban ugyanis három jobbközép párt abban állapodott meg, hogy koalíciós kormányt alakít, és népszavazást kezdeményez az Európai Unióhoz történő csatlakozásról. A Függetlenségi Párt, a Reformpárt és a Fényes Jövő 32 helyet szerzett a 63 képviselőből álló parlamentben. A miniszterelnök Bjarni Benediktsson lesz, aki mögött a Függetlenségi Párt 21 képviselője áll. Ez a párt ellenzi az uniós tagságot, a másik két koalíciós partner viszont mellette érvel. Megegyeztek, hogy a parlamenthez fordulnak, és annak támogató döntése esetén népszavazást írnak ki a belépésről.

Pixabay

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek