1-HÉT

MTI

 

VILÁGA járvány tetőzését várja Kínában az Egészségügyi Világszervezet

Világszerte meghaladta a 4 ezret a koronavírus-járvány halottainak száma. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint több mint 120 ezren fertőződtek meg, ugyanakkor 64 ezer a gyógyultak száma. A legtöbben Kínában vesztették életüket, ám a WHO szerint az ázsiai országban arányaiban egyre kevesebb a beteg és csökken a halálozási ráta is. A világszervezet abban bízik, hogy a járvány hamarosan tetőzik, és visszaesik a fertőzések száma.

EURÓPAI UNIÓKaranténba vonult az Európai Parlament elnöke

(MTI)

Önként 14 napos karanténba vonult az Európai Parlament (EP) elnöke - ezt maga David Sassoli jelentette be az EP honlapján közzétett nyilatkozatában. Sassoli az új koronavírus járványának terjedése kapcsán hozott legfrissebb olaszországi, valamint az Európai Parlament hétfőn meghozott intézkedéseire hivatkozva függesztette fel munkájának azon részét, amelyhez személyes jelenléte szükséges. Arra emlékeztetett, hogy járvány terjedése miatt az olasz kormány az egész országra kiterjesztette a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket, és szerinte ezeknek minden olasz képviselőre hatással kell lenniük.

VATIKÁNA pápa szerint a papoknak látogatniuk kellene a koronavírussal fertőzötteket

(MTI)

Ferenc pápa vatikáni miséjén azt kérte a papoktól, hogy „legyenek bátrak”, és látogassák meg az új koronavírussal megfertőződött betegeket. „Kérjük az Urat, hogy adjon bátorságot papjainknak a betegek meglátogatásához, Isten igéje erejének és az oltáriszentségnek az átadásához és ahhoz, hogy képesek legyenek kísérni az egészségügyi dolgozókat és az önkénteseket a betegek mellett végzett munkájuk során” - mondta.

MAGYARORSZÁG A magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

(MTI)

A magyarok többsége elutasítja az indokolatlan pánikkeltést a médiumok részéről a koronavírussal kapcsolatban - közölte kutatása alapján a Századvég Alapítvány. A közlemény szerint a megkérdezettek 71 százaléka úgy látja, hogy bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és csak 25 százalékuk szerint nem jelent problémát a jelenség. Ezzel összefüggésben a válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kell fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumok ellen, míg 35 százalékuk ezt nem tartja szükségesnek - tették hozzá.  

EGYESÜLT ÁLLAMOKElon Musk: a koronavírus-pánik ostobaság

(MTI)

Nehéz igazán sarkos véleményt megfogalmazni az interneten a koronavírusról, Elon Musk azonban tett erre egy kísérletet, és rögtön 1,6 millió lájkot gyűjtött vele a Twitteren. „A koronavírus-pánik ostobaság” - írta Twitteren a Tesla- és SpaceX-vezére. A rengeteg lájk mellett nagyon sok felháborodott válasz is érkezett. Sokak szerint alábecsüli a vírus terjedésének a komolyságát.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon