1-HÉT

Pixabay

MAGYARORSZÁG Újabb nemzetközi elismerést kapott Debrecen

Debrecen a második, a kelet-közép-európai városok közül pedig az első helyezett lett a Financial Times (FT) üzleti napilap nemzetközi tőkeáramlással és befektetésekkel foglalkozó fDi Magazine című kiadványának felmérésén, a díjat márciusban Cannes-ban adják át - jelentette be a város polgármestere. Papp László (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy Debrecen 2018-ban első helyezést ért el a legjobb tőkevonzó befektetési stratégiával rendelkező európai kisvárosok kategóriában, s a régióban az első település, amely egymást követő két periódusban is a TOP 3-ban szerepel.

EURÓPAI UNIÓ Az EU 100 millió eurónál többet szán környezetvédelemre

(Pixabay)

Az EU 101,2 millió euróval támogatja a környezetvédelmet a LIFE-projekt keretében - jelentette be az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben. A LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program keretében megvalósuló legújabb projektek kilenc tagállamban, Cipruson, Észtországban, Franciaországban, Görögországban, Írországban, Lettországban, Szlovákiában, Csehországban és Spanyolországban valósulnak meg. Frans Timmermans, a zöld megállapodás végrehajtásáért felelős uniós biztos szerint a LIFE- projektek évek óta fontos szerepet töltenek be, és jelentős hatást fejtenek ki a gyakorlatban.

EGYESÜLT ÁLLAMOKMark Zuckerberg leváltását sürgeti Soros György

Soros György nyílt levélben kéri, hogy távolítsák el a Facebook éléről az oldal alapítóját, Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget, a szolgáltatás operatív igazgatóját. Soros azután írt erről, hogy Mark Zuckerberg a hét elején találkozott az Európai Unió vezetőivel. A magyar származású milliárdos úgy véli, a Facebook Donald Trump újraválasztásán munkálkodik.

VILÁGAz időseket és a betegeket sújtja leginkább a koronavírus-járvány

(MTI)

A koronavírus-járványról készült eddigi legátfogóbb tanulmány első, nyilvánosságra hozott részletei alapján a más betegségekben szenvedők és az idősek esetében a legnagyobb a vírusfertőzés kockázata - adta hírül a BBC hírportálja. A kínai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CCDC) által készített vizsgálat jelentős kockázatot állapított meg az egészségügyben dolgozók körében is. Elemzésük szerint Hupej tartományt sújtja leginkább a járvány. A tartományban a járvány miatti halálozási arány 2,9 százalékos, míg az ország többi részében 0,4 százalék, így a Covid-19 vírus országos halálozási rátáját 2,3 százalékra teszik a szakértők.

SZÍRIAEgyre többen menekülnek Szíriából

(Pixabay)

Már több mint 900 ezer ember menekült el Észak-Szíriában a harcok elől. Az ENSZ arra hívta fel a figyelmet, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget a térségben. A szír kormányerők Aleppó tartomány nagy részét visszafoglalták a felkelőktől. Bassar el Aszad elnök azt ígérte, hogy a harcok addig folytatódnak, amíg fel nem szabadítják a közel keleti országot. A szíriai háború diplomácia feszültséget szült Moszkva és Ankara között. Az oroszok a kormányerőket támogatják, a török pedig a felkelők oldalán harcolnak.   

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon