1-HÉT

MTI

EURÓPAI UNIÓ – Határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz néppárti tagsága

Határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban (EPP), mivel nincs elmozdulás, látható változás, elégséges előrelépés a Fidesz politikájában arra vonatkozóan, hogy meg akarna felelni az olyan „demokratikus normáknak”, mint a jogállamisági elvek vagy a véleménynyilvánítási szabadság tiszteletben tartása - jelentette ki Donald Tusk, a pártcsalád elnöke Brüsszelben.

KOSZOVÓ Megalakult új koszovói kormány

(MTI)

Bizalmat szavazott a koszovói parlament az Albin Kurti vezette új kormánynak, így négy hónappal az előrehozott választások után újra van kormánya a balkáni államnak. Az ultranacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) és a jobbközép Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) koalíciós kormányát a 120 tagú parlament 86 képviselője támogatta, tízen tartózkodtak, az ellenzék pedig a szavazást megelőzően kivonult.

FRANCIAORSZÁGFelszámolták az utolsó sátortábort Párizsban

(MTI)

Felszámolták a francia hatóságok az utolsó sátortábort Párizsban, ahonnan több mint négyszáz embert szállították el, és ezzel a kormány teljesítette azon ígéretét, miszerint megszünteti megszűnteti a bevándorlók utcán élését a főváros észak-keleti részén. A párizsi prefektúra tájékoztatása szerint a Porte de la Villette metrómegálló környékéről 427 embert, köztük négy nőt vittek el Párizs környéki befogadóhelyekre és sporttermekbe, ahol a múlt heti kiürítés után maradtak még helyek.

BELGIUM  – Belgiumban is felbukkant a koronavírus

(MTI)

Kilenc belga állampolgárt telepítettek haza a koronavírus-járvány központjának számító Vuhanból, egyikükben azonosították a kórokozót - írja a VRT Nieuws. A flamand nyelvű belga hírportál arról számolt be, hogy a vasárnap este hazahozott kilenc személyt azonnal egy katonai kórházba szállítottak és hétfőn elvégezték rajtuk a teszteket. A fertőzött beteget átvitték a brüsszeli Szent Péter kórházba, állapota jónak mondható, jelenleg nincsenek tünetei. Társai nem fertőződtek meg.

JAPÁNMegnyílt a Szapporói Hófesztivál

(MTI)

Az új koronavírus-járvány miatti félelmek és a szokatlanul kis mértékű havazás ellenére is megnyitották a Szapporói Hófesztivált Japán északi részén. A február 11-ig tartó rendezvény szervezőinek az előző évekhez képest jóval nagyobb erőfeszítéseket kellett tenniük a három helyszínen lévő csaknem 200 hó- és jégszobor megalkotásához szükséges hó előteremtéséhez, aminek nyomán valószínűleg a szállítási költségek is jócskán meg fogják haladni az eredeti keretösszeget. 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon