1-HÉT

MAGYARORSZÁGA Magyar Zene Háza lett a legjobb európai középület

A legjobb nemzetközi középület díjat is elnyerte a Liget Budapest projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza az Európa legjobb középülete díj után – olvasható a Magyar Nemzetben. Mint azt digitális kiadásuk cikkében írják, az elismerést a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai versenye, az International Property Awards idei londoni gáláján adták át.

NAGY-BRITANNIAMegalakulásának 70. évfordulóján ülésezett a NATO

(MTI)

A NATO megalakulásának 70. évfordulója alkalmából kétnapos találkozót tartottak Londonban a szövetség tagországainak vezetői. A brit kormány tájékoztatása szerint a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg javasolta, hogy az Egyesült Királyság legyen a házigazdája a Leaders' Meeting elnevezésű különleges évfordulós találkozónak, annak elismeréseként, hogy London milyen jelentős szerepet töltött be a NATO hét évtizedes eddigi történetében. A Downing Street közleménye felidézi, hogy a NATO első székhelye Londonban volt. II. Erzsébet királynő fogadáson látta vendégül a tagországok vezetőit a londoni Buckingham-palotában, majd Watfordban tartottak évfordulós ülést, amelyen a napirend alapján áttekintették az alapítás óta eltelt 70 év eseményeit.

EGYESÜLT ÁLLAMOK100%-os büntetővámot rónának ki a francia termékekre

(Pixabay)

Washington 100 százalékos vámmal készül sújtani francia termékeket, válaszul az amerikai technológiai óriáscégekre kivetett francia digitális adók miatt - jelentette be hétfőn az Egyesült Államok kereskedelmi főképviseletének irodája. A javaslat 2,4 milliárd dollár értékben kíván adót kivetni francia portékákra, köztük például pezsgőkre, sajtokra, kézitáskákra. A döntést azt követően hozta meg a kereskedelmi főképviselet, hogy Párizs digitális adóval sújtott amerikai technológiai cégeket, s ezt Washington az amerikai vállalatok elleni tisztességtelen megkülönböztetésnek minősítette.

FINNORSZÁG A postások sztrájkja miatt mondott le a miniszterelnök

(MTI)

Benyújtotta lemondását Antti Rinne finn miniszterelnök, az elnök, Sauli Niinistö pedig rábólintott. Az államfő egyben arra kérte a hivatalban lévő kormányt, hogy ügyvezetői minőségben folytassa munkáját, amíg nem jelöli ki az új kabinetet. A lemondás előzményeként az ötpárti kormánykoalícióban részt vevő Centrumpárt bejelentette, hogy elvesztette a szociáldemokrata miniszterelnök iránti bizalmát a postássztrájk kezelése miatt.

OROSZORSZÁGBombariadó-hullám Moszkvában

(MTI)

Két bevásárlóközpontot és 11 kerületi bíróságot fenyegettek meg Moszkvában bombatámadással a héten. A fenyegetett épületeket evakuálták, de később többen közülük újraindult a munka. A fővárosi bíróságok címére napokig érkeztek robbantást kilátásba helyező online üzenetek. 2017-ben Oroszország-szerte több millió embert kellett kimenekíteni nyilvános helyekről hasonló, robbantásos merényletre figyelmeztető üzenetek miatt. A riasztások akkor is hamisnak bizonyultak. A fenyegetések az idén januárban újrakezdődtek. Az RBK gazdasági napilap szerint amíg 2017-ben a fenyegetések rendre telefonon, előre felvett hangüzenetben érkeztek, addig most a bűnözők az e-mailt részesítették előnyben.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon