1-HÉT

EGYESÜLT ÁLLAMOK - Trump elindította újraválasztási kampányát

A közép-floridai Orlandóban – amely az óriási Disneyworld szórakoztatóparknak ad otthont –indult hivatalosan is az amerikai elnök újraválasztási kampánya. Nem véletlen, hogy Donald Trump Floridát választotta kampánya indításának helyszínéül. Florida ugyanis fontos tagállam a választások szempontjából. Ebben a déli államban 14 millió a választók lélekszáma, és az elemzők egyetértenek abban, hogy Florida megnyerése nélkül elképzelhetetlen az elnök újraválasztása. 2016-ban Donald Trump győzelmet aratott: igaz egyetlen százalékkal, de legyőzte demokrata párti vetélytársát, Hillary Clintont.

MAGYARORSZÁG - Média a családok szolgálatában

(MTI)

Nem mindegy, hogy a fiataloknak milyen családképet közvetít a média, azon keresztül milyen értékekkel találkoznak, a családi életet milyen formában mutatják meg nekik - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Média a családok szolgálatában című budapesti konferencián. Novák Katalin a média értékformáló szerepét kiemelve fontosnak nevezte annak megjelenítését, hogy a nehézségek mellett milyen erőforrást jelentenek a családok az életben.

EURÓPAI UNIÓ - Női frakcióvezetője lett az európai szociáldemokratáknak

(MTI)

Megválasztotta új frakcióvezetőjét a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) az Európai Parlamentben. A tisztséget Iratxe García Pérez spanyol képviselőnő kapta, ő volt az egyedüli jelölt. Iratxe García Pérez az S&D történetének második női frakcióelnöke. A képviselőnő 2004-ben kezdett politikusként dolgozni az EP-ben, ezt megszakítás nélkül azóta is végzi, előtte önkormányzati képviselő és országgyűlési képviselő is volt.

KANADA - Lövöldözés volt Torontóban

Négy ember megsérült Torontóban, miután lövések dördültek a város kosárlabdacsapatának első NBA bajnoki címét ünneplő tömegben. Az emberek között pánikhangulat alakult ki, a hatóságok gyors reagálásának köszönhetően azonban nem történt tragédia. A Toronto Raptors fennállása óta az idei szezonban szerezte meg első NBA bajnoki címét.

OLASZORSZÁG - Elhunyt Európa legidősebb embere

Meghalt 116 éves korában Európa és egyben Olaszország legidősebb asszonya, a foggiai Giuseppina Robucci. Nonna Peppa, vagyis Peppa néni, ahogy a közösség nevezte, júnis 18-án hajnalban Foggia megye Poggio Imperiale falujában, szülői házában halt meg, ahová tíz nappal korábban vitték, amikor az egészsége gyors romlásnak indult. Addig leánya apricenai házában élt. „Sajnáljuk, ugyanakkor megtiszteltetés is, hogy egy faluban éltünk vele” - mondta Alfonso D'Aloisio, a falu polgármestere, aki gyásza kifejezéséül Facebook-profilképét feketére változtatta. 2012-ben Nonna Peppának tiszteletbeli polgármesteri címet adományozta

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon