1-HÉT

MTI

MAGYARORSZÁG - Részvétét fejezte ki a Viking River Cruises elnöke

Közleményben fejezte ki részvétét Torstein Hagen, a Viking River Cruises elnöke a múlt szerdai dunai hajóbaleset minden érintettjének. „A Viking River Cruises összes munkatársa nevében szeretném őszinte részvétemet kifejezni a dunai hajóbaleset minden érintettjének. Mindnyájunkat mélyen megrendített a tragédia” - áll az elnök közleményében. Hozzátette, imádkoznak a sérültekért és az áldozatokért, és együttéreznek a családtagokkal, barátokkal. Mint ismeretes a múlt héten a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Margit hídnál összeütközött a Viking szállodahajóval. A Hableány másodpercek alatt elmerült. Az elsüllyedt turistahajón 35-en tartózkodtak: 22 nő, 12 férfi és egy gyermek.   

NAGY-BRITANNIA - Trump üzleti fórumot tartott Londonban

(MTI)

Üzleti fórumon vett részt a Londonban tartózkodó Donald Trump amerikai elnök Theresa May brit kormányfővel és globális óriásvállalatok vezetőivel. Trump hétfőn érkezett háromnapos állami látogatása, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként Londonba. A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint a St. James-palotában megtartott üzleti értekezleten öt brit és öt amerikai óriáscég - a BAE Systems hadiipari vállalat, a GlaxoSmithKline gyógyszergyártó, a National Grid energiaelosztó hálózat, a Barclays bankcsoport, a Reckitt Benckiser egészségápolási és higiéniai fogyasztási cikkeket forgalmazó óriásvállalat, illetve a JP Morgan nagybank, a Lockheed Martin biztonságtechnológiai és repülőgép-ipari konglomerátum, a Goldman Sachs International bankcsoport, a Bechtel építőipari beruházó és a Splunk globális szoftverfejlesztő vezérigazgatói vett részt.

OLASZORSZÁG - Felrobbantják a Genovai híd romjait

(MTI)

Markológépekkel kezdték el bontani az északkelet-olaszországi Genovában a tavaly augusztusban leomlott Morandi híd alatti épületeket, így készítik elő a híd romjainak ezután tervezett felrobbantását. A Morandi híd alatti lakóépületek tavaly augusztus közepe óta üresen állnak. A lezárt ablakokon azonban még ott lógnak a függönyök, az erkélyeken azóta is nyitva vannak a napellenző vásznak. A lebontásra ítélt első ház a Porri utca 10. szám alatti, amelyet markológépekkel szednek darabokra. A bontás okozta por csökkentésére folyamatosan vizet permeteznek az épületre: a bontási munkák idejére a környékbeli lakosok - akiknek otthona nincsen a veszélyes, bontandó zónában - családonként 4 ezer és 20 ezer euró közötti kártérítést kaptak a lezárt utcák, felszálló por és zaj miatti nehézségekért.

FRANCIAORSZÁG - Sztrájk bénította meg a világ legnagyobb Nutella gyárát

(Pixabay)

Több mint egy hete sztrájkolnak a világ legnagyobb Nutella gyárában a munkavállalók bérköveteléseik nyomatékosítására, mogyorókrémet alig, Kinder Buenót pedig egyáltalán nem gyártanak. Fabrice Canchel, a Munkaerő (FO) nevű szakszervezet képviselője elmondta, hogy 160 munkavállaló lépett sztrájkba a Ferrero olasz édességgyártó csoportnak az észak-franciaországi Villers-Écalles településen lévő gyárában. A Kinder Bueno csokik gyártását teljes egészében leállították, míg a Nutella négy gyártósorából egy működik 20 százalékos kapacitással. Múlt hét óta nem engedik se be, se ki a kamionokat a gyárból, így már kezd hiány kialakulni a gyártáshoz szükséges alapanyagokból.

EGYESÜLT ÁLLAMOK - Jay-Z lett az első milliárdos rapper

A zenéjével és üzleti befektetéseivel saját birodalmát felépítő Jay-Z az első milliárdos rapper a Forbes üzleti magazin szerint. A Forbes a rapper jelenlegi vagyonát mintegy egymilliárd dollárra becsülte. Mint írják, Beyoncé férje főleg annak köszönheti sikereit, hogy saját brandet épített, ahelyett, hogy csak felkarolt volna már meglévő vállalkozásokat. Az üzleti magazin szerint Jay-Z az egyetlen milliárdos rapper, a szintén sikeres rapper-producer Dr Dre még nem érte el ezt a státuszt. Utóbbinak mintegy 770 millió dolláros vagyona van.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon