1-HÉT

MAGYARORSZÁG-EU - Magabiztosan vezet a Fidesz az EP választások előtt

Kevés változás történt az éve eleje óta a pártpreferenciákban. A friss kutatás szerint a Fidesz támogatottsága 31 százalékos, ez statisztikai értelemben lényegében azonos az előző két hónapban mért 32 százalékkal. A Jobbik esetében is nagyon kicsi, bár enyhe csökkenő tendenciába illeszkedő a változás, februárban 10, most 9 százalék sorakozott fel a párt mögé. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció táborának mérete ezúttal sem változott, az előbbi ősz óta a választókorú népesség 7, utóbbi 5 százalékára számíthat. A Momentum az elmúlt hónapokban 3-4 százalékon ingadozott, februárban az alacsonyabb, most a magasabb értéken található a szavazótábor nagysága. Az LMP mozdulatlan, közel fél éve 3 százalékon áll. A Kétfarkú Kutyapárt tábora ismét kisebb lett, ezúttal 1 százalékos. Ugyanezen a szinten található a Mi Hazánk Mozgalom valamint a Párbeszéd is. A pártnélküliek aránya emelkedett, 33-ról 36 százalékra.

MAGYARORSZÁGA keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés

(MTI)

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - mondta G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján Budapesten. G. Fodor Gábor köszöntőjében kiemelte: a mai európai ember számára magától értetődő dolgokat köszönhet a keresztény kultúrának. Ilyen például a házasságnak az a felfogása, hogy az egy férfi és egy nő önkéntes választásán alapul, vagy a család, amelyben él.

EURÓPAI UNIÓ - Döntöttek az óraátállítás eltörléséről

(Pixabay)

Támogatásáról biztosította az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését az Európai Parlament. A strasbourgi plenáris ülésen 410:192 arányban megszavazott határozat értelmében azok az uniós országok, amelyek a nyári időszámítás megtartása mellett döntenek, 2021 márciusában állítanák át utoljára az órát, a téli időszámítást preferálók pedig 2021 októberében.

FINNORSZÁGA finnek a legboldogabbak

(Pixabay)

Tavalyi győzelme után idén is Finnország a legboldogabb ország a világon a boldogság világnapján közzétett felmérés szerint. A ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának megbízásából a világ 156 országának boldogsági szintjéről készített jelentés tízes toplistáján a finneket Dánia, Norvégia, Izland, Hollandia, Svájc, Svédország, Új-Zéland, Kanada és Ausztria követi - olvasható a World Happiness Report honlapján.

CSEHORSZÁGVisszatérnek az óriásbabák a prágai tévétoronyra

Visszatérnek a prágai tévétoronyra a fekete óriásbabák. A toronyra mászó tíz óriásbaba közül az elsőt a múlt hét végén szerelték fel hegymászók, a többi az időjárástól függően egy-két héten belül lesz újra látható a tévétornyon. David Černý, a sok vitát kiváltó cseh képzőművész alkotásai 2000-ben kerültek a 216 méter magas tévétoronyra, amikor Prága Európa Kulturális Fővárosa volt. A speciális műanyagból készült, felfelé mászó fekete óriásbabák, amelyek darabonként mintegy 120 kilogrammosak, azonnal nagy érdeklődést keltettek, s azóta is viták tárgyát képezik. Az egyik oldal azt állítja, olcsó giccsről van szó, amely elrondítja Prága legmagasabb épületét, míg a másik fél szerint életet lehelt a szürke és sokak szerint csak a főváros panorámáját elcsúfító tévétoronyba. A tíz óriásbébit 2017-ben szerelték le, amikor a megkezdődött a tévétorony teljes felújítása.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon