1-HÉT

MTI

HORVÁTORSZÁGEmbercsempészekkel teli börtönök

Zsúfolásig megteltek a horvát börtönök embercsempészekkel – írja az egyik horvát napilap. Tavaly a hatóságok 620 embert tartóztattak le, akik illegális migránsokat segítettek. A lap szerint a szlovén határhoz közeli település bírósága is túlterhelt, az elmúlt 14 hónapban csaknem 300 embercsempészettel kapcsolatos ügyet tárgyaltak, hetvenben pedig ítéletet is hoztak. Embercsempészetért Horvátországban legfeljebb 8 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

EGYESÜLT ÁLLAMOKBannon szerint Trump 2020-ban is tarolni fog

(MTI)

Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson nagyobb arányú győzelmet arat majd, mint 2016-ban - vélekedett Steve Bannon, az elnök volt tanácsadója a CBS televíziónak adott interjújában. Steve Bannon az amerikai gazdaság eredményeire hivatkozva indokolta feltételezését. A Fehér Ház volt tanácsadója ugyanakkor azt jósolta, hogy az elnökválasztást megelőző 2019-es esztendő „különleges időszak” lesz az amerikai politikában. Mint mondta: „lehetővé tettük a demokratáknak, hogy többségbe kerüljenek a képviselőházban, akik így fegyverként használnak egy sor (Trump elleni) nyomozást”.

INDIA, PAKISZTÁNÉleződik a két ország közötti konfliktus

(Pixabay)

Pakisztán lezárta légterét, miután két indiai gép megsértette azt. A gépeket lelőtték, a két pilótát elfogták. A lépéssel Pakisztán az indiai gépek bombázásra válaszolt. Az egyik gép Kasmír indiai részén zuhant le. A másik gép pakisztáni oldalon, pilótája a helyiek fogságába került. A támadás valószínűleg válasz volt az indiai légicsapásra, amelyet előző nap hajtottak végre Pakisztán területén, fegyveresek kiképzőtáborait megsemmisítve.

OROSZORSZÁGLeváltások a Gazpromnál

(MTI)

Hatalmi átrendeződés zajlott le a Gazpromban, elküldték a belső ellenzékinek számító alelnököt, az ügyvezető igazgatót is és egy osztályvezetőt is. Az orosz gázipari cég többek között felmentette Alekszander Medvegyevet, a Gazprom igazgatótanácsának alelnökét, aki egy fociklubra fog a jövőben koncentrálni. A cég külső piacaiért felelő Medvegyev a Gazprom a cég közleménye szerint az International Business Congress-szel és a Zenit fociklubnál való munkával foglalkozik a továbbiakban.

CSEHORSZÁGA szmog miatt ingyenes lesz a tömegközlekedés Prágában

(Pixabay)

Ingyenessé teszik a közösségi közlekedést Prágában az erősen szennyezett levegőjű napokon, már a szmogriadó legalacsonyabb fokozata esetén is. Az ingyenesség minden tömegközlekedési eszközre vonatkozik, ugyanakkor a bérletesek nem kérhetnek visszatérítést a szmogos napokra, amikor amúgy is díjmentesen utazhatnának. Az intézkedés napi 5 millió koronára becsült költségét a városi költségvetés tartalékából fedezik. Az önkormányzat szerint a többletköltség előteremtésénél nagyobb gond, hogy a tömegközlekedési eszközök már így is kapacitásuk felső határán működnek.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon