1-HÉT

MTI

VILÁGAz ENSZ migrációs csomagja az egész világra veszélyt jelent

Az ENSZ globális migrációs csomagja egyértelműen veszélyt jelent az egész világra, hiszen újabb jelentős migrációs hullámok elindulásához fog vezetni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A politikus szerint a dokumentumban minden benne van, ami ehhez szükséges, és semmi olyan, ami a migráció megállítását segítené elő. Ez a csomag kizárólag a migránsok érdekeit tartja szem előtt, és nem foglalkozik azoknak az embereknek az érdekeivel, akik biztonságban és nyugodt körülmények között szeretnének élni a saját hazájukban - hangsúlyozta a miniszter.

NÉMETORSZÁGFélholtra vertek egy jobboldali politikust (hordában, botokkal támadtak az idős emberre)

Megtámadták a legnagyobb német ellenzéki párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) brémai tartományi vezetőjét, a politikus súlyos sérülésekkel került kórházba. A 66 éves, bevándorlás ellenes politikusra több ember rontott rá. Az AfD tájékoztatása szerint a tartományi pártvezetőt hárman támadták meg, a maszkot viselő férfiak súlyos sebesüléseket okoztak neki, kórházi ápolásra szorul. Jörg Meuthen, a párt társelnöke a Twiterren azt írta, hogy Frank Magnitzot félholtra verték.

BELGIUM  – „Szép kis társaság”... Sargentinivel közösen tüntetett a magyar ellenzék Brüsszelben

Magyarországi ellenzéki pártok tartottak közös tüntetést Brüsszelben, a Robert Schuman téren Judith Sargentinivel, az Európai Parlament holland zöldpárti képviselőjével, aki a magyarországi jogállamiság csorbulásáról szóló szeptemberben megszavazott jelentést készítette. A demonstrációt Mester Barnabás, RED mozgalom (Radikális Európai Demokraták) alapítótagja nyitotta, aki kiemelte hogy az elmúlt hetekben számos városban ország-, illetve Európa-szerte tüntettek. Mester beszédében azt mondta, a tüntetés szervezői azokat igyekeznek képviselni, akiknek egy oligarcha ellopta a vállalkozását, akiknek nem jár a kedvezményes ár a Gundel étterem bableveséért, akik elvesztették állásukat, mert megosztottak egy kormánykritikus cikket a Facebook-on, és akik „valamiféle beteg nemzeti öntudat és torz filozófia miatt valamiért kizáródtak a kollektív magyarságból az Orbán-kormány ármánykodása miatt.”

NAGY-BRITANNIASzigorítják a drónok használatát

(Pixabay)

Jelentősen szigorítja az idén a brit kormány a magánszemélyek által működtetett drónok használatának szabályozását. A brit közlekedési minisztérium által a napokban ismertetett 68 oldalas intézkedési tervezetben szerepel, hogy a jövőben a 250 grammnál nagyobb súlyú drónok tulajdonosainak regisztráltatniuk kell magukat és drónjukat a brit polgári repülésügyi hatóságnál (CAA), és vizsgán is számot kell adniuk arról, hogy tisztában vannak-e a drónok üzemeltetésének biztonsági előírásaival. A brit kormány mindemellett jelentősen kibővíti a repülőterek környékén jelenleg is érvényes dróntilalmi zónákat. A mostani szabályozás szerint a brit közforgalmi légikikötők egy kilométeres körzetében tilos a drónok reptetése, de a tervezetben szereplő kiterjesztés alapján külön tilalmi övezeteket alakítanak ki a pályák végétől számított öt kilométer hosszú, egy kilométer széles, négyszög alakú térségekben.

AUSZTRIAKomoly lavinaveszély

Komoly lavinaveszélyre figyelmeztetnek Ausztriában, Voralbergben és Tirolban a második legmagasabb fokozatú (4-es) figyelmeztetés van érvényben. A térségben 20-60 cm friss hó esett, a magasabb hegyekben akár 80 cm is. A tiroli Kufsteinben egyes helyeken az erdei sétákat sem ajánlják, és a hatóságok mindenkitől azt kérik, hogy kerülje a nyílt hegyi terepeket. Salzburgban sem ajánlják senkinek, hogy a sípályákon kívüli területeken tartózkodjon. Alsó-Ausztriában és Stájerországban is 3-as és 4-es fokozatú figyelmeztetések vannak érvényben.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon