1-HÉT

MTI

MAGYARORSZÁG – A magyar ellenzék állapota fél percben, előadja: Kunhalmi Ágnes

Paródiába csaptak át az ellenzéki tüntetések Budapesten. Kunhalmi Ágnes, aki már korábban a Kossuth téren is bontogatta színészi szárnyait, néhány nappal ezelőtt az MTVA székházban újabb alakításra vállalkozott, amikor nekirohant egy éppen bezáródó ajtónak, amiről visszapattanva a földre esett. A ragyogó színészi alakítás az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Amet2zIGhew

MAGYARORSZÁGBangóné rendez

No, de az ellenzéki képviselők közül van olyan, aki rendezői babérokra is tört, hiszen Bangóné Borbély Ildikó csúnyán lebukott egy felvételen, ahol elmondja a kamerába, hogy szerinte „k*rva erős kép lenne” ha lefeküdnének a lépcső elé és tarkóra tennék a kezüket. Ha már a gonosz diktatúrában erre senki nem kényszerítette őket, pedig egy közüzemet zavartak meg a bohóckodásukkal. Vagyis, be is vallja Bangóné: minden csak szereplés, csak színház. Csak hazugság:

https://www.youtube.com/watch?v=03k5QiTVsHc

MONTENEGRÓSzobrot emeltek Titónak

Szobrot emeltek Josip Broz Titónak, az egykori Jugoszlávia „örökös elnökének” Podgoricában, abban a városban, amelyet 1946-tól 1992-ig Titóvárosnak, vagyis Titogradnak hívtak.  Ivan Vuković, a montenegrói főváros polgármestere a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint kiemelte: nem az egykori Jugoszláviát sírják vissza, azaz nem „jugónosztalgiából” emelték a szobrot, hanem hogy bizonyítsák Montenegró antifasiszta elhivatottságát.

KOSZOVÓTöbb százezer illegális fegyver van

(Pixabay)

Koszovóban a következő fél év során minden büntetés nélkül lehet bejegyeztetni az országban található illegális fegyvereket. Ezekből van is bőven: az ország belügyminisztériuma egy nemzetközi felmérésre hivatkozva közölte, 240-260 ezer illegális lőfegyver van jelenleg az ország területén. Ez még optimista becslés is lehet, ugyanis a NATO vezette koszovói nemzetközi katonai parancsnokság által közölt adatok szerint a lakosság körülbelül 500 ezer puskát, 500 ezer pisztolyt, valamint több százezer kézigránátot és más robbanóeszközt birtokol, ami egy meglehetősen magas arány, különösen az 1,8 millió főből álló népességhez viszonyítva. A 2001-ben véget ért délszláv háború után több százezer fegyver maradt magánkézen a Balkánon. Koszovóban ezeknek a száma kiugróan magas, és a kormányzat valószínűleg ezzel az akcióval is próbál javítani az ország nemzetközi megítélésén.

OLASZORSZÁG 2019 végére új híd állhat a leomlott híd helyén

(Pixabay)

Márciusban elkezdődik az építkezés, és 2019 végére új híd fog állni a Genovában leomlott Morandi-híd helyén - jelentette be Danilo Toninelli olasz infrastrukturális és közlekedési miniszter, miután nyilvánosságra hozták a hídépítési pályázaton nyertes cég nevét. Danilo Toninelli szerint a hídavatást akár már 2019 végén vagy 2020 elején megtarthatják. Az augusztus 14-én összeomlott genovai híd újjáépítésére kiírt pályázaton 22 vállalat indult. A nyertes az olasz Salini-Impregilo cég lett, amely az Italferr és a genovai Fincantieri vállalatcsoportokkal közösen valósítja meg a 220 millió eurós beruházást. A nyertes terv Renzo Piano genovai építész elképzelése alapján született meg. Az új hídon 43 fénypont emlékeztet majd a katasztrófa ugyanennyi áldozatára.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon