1-HÉT

MTI

MAGYARORSZÁGToronymagasan vezeti a Fidesz a pártok népszerűségi listáját

Magasan szárnyal a Fidesz támogatottsága. A Závecz Research felmérése szerint: a teljes lakosság körében 35 százalékos a támogatottsága, a Jobbiké 10, az MSZP támogatottsága pedig 7 százalék. A többi párt nem éri el az öt százalékos szintet sem. A biztos választók körében még erősödött is a Fidesz, míg a Jobbik gyengült, feltehetően a Mi hazánk mozgalom megalakulása miatt.

MAGYARORSZÁGJobb, ha mindenki tisztában vele: a nemzeti szólamok mögött Soros György diktál!

Már májusban arra készült a Jobbik új vezetése, hogy kizárassa a frakcióból Volner Jánost - állította a politikus a frakciót önként elhagyó Fülöp Erikkel és Apáti Istvánnal tartott közös sajtótájékoztatóján. A függetlenné vált képviselő hozzátette: bár a Jobbik nemzeti szólamokat hangoztat, a párt vezetői Soros Györggyel ápolnak kapcsolatot. „A Jobbikból a jelenlegi vezetés kiirtott, elüldözött mindenkit, aki a nemzeti politizálását igyekezett még tartani a Jobbik erős emberei közül, középvezetői közül. gyakorlatilag a párt aktivista hálózata rendkívüli módon meggyengült. Mi Fülöp Erikkel, Apáti Istvánnal az utolsó pillanatig kitartottunk, zárt ajtók mögött vívtuk a magunk küzdelmét, megpróbáltuk megakadályozni azt, hogy a Jobbik végképp balra tolódjon”– mondta el Volner János a sajtótájékoztatón.

NÉMETORSZÁGNagy az érdeklődés Merkel pártelnöki helyéért

(Pixabay)

Miután Angela Merkel kancellár a napokban bejelentette, hogy befejezi pártelnöki munkáját, Annegret Kramp-Karrenbauer főtitkár és Jens Spahn egészségügyi miniszter is jelezte, hogy elindul a pozícióért. Korábban három, az országos politikában ismeretlen jelölt is bejelentette indulását. Legutóbb a politikai pályafutását 2009 óta szüneteltető egykori szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezető, Friedrich Merz jelezte szándékát.

OLASZORSZÁGÖzönvíz mosta el Velencét

(MTI)

A hét elején szokatlanul nagy árvíz sújtotta Velencét, a gyönyörű olasz városban másfél méteres magasságban áll a víz. A helyi sajtóhírek szerint egy évtizede nem volt ilyenre példa, az emberek térdig-derékig gázolnak az áradásban. A hatóságok igyekeznek mindenkit biztonságba helyezni, elkezdték megtenni az óvintézkedéseket a rendkívüli állapotok miatt. Utoljára 2008 decemberében volt hasonlóan méretű árvíz Velencében, ám most megdőltek az akkori rekordok is

BULGÁRIATöbb ezren juthattak hamis bolgár útlevélhez

(MTI)

A bolgár ügyészség bejelentette, hogy felszámoltak egy ezreket jogtalanul bolgár állampolgársághoz juttató útleveles csalást. Az érintettek a bolgár papírokkal szabadon mozoghatnak és dolgozhatnak az Európai Unió területén – írja a BBC. A nyomozás eredményeként több mint húsz embert tartóztattak le, köztük állami tisztviselőket is, amikor a hatóságok rajtaütöttek a külföldön tartózkodó bolgárok ügyeivel foglalkozó állami ügynökség irodáin.

OROSZORSZÁGRendkívüli állapotot hirdettek

(Pixabay)

Rendkívüli állapotot hirdettek Oroszország déli tartományában. A Fekete-tengernél eddig hat ember vesztette életét az áradásban. Jelenleg az evakuálási műveletekre koncentrálnak, mivel az időjárás előreláthatólag nem javul. Négy holttestet Apseronszk városánál találtak, ahol 2000 otthon került víz alá. Az áradások következtében egy autópálya és egy vasút hídja is összeomlott. A katasztrófavédők ideiglenes szállást és élelmet biztosítottak az ott rekedt utasok százainak.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon