1-HÉT

MAGYARORSZÁGÁkos a liberális véleményterrorról

Kovács Ákos dalszerző szerint liberális uralom jellemzi a kultúra minden területét, a lázadás ma pedig az, ha valaki konzervatív. A népszerű zenész szerint, ha lassan is, de „becsorog” a helyére szent forradalmunk akár a történelem által, akár a művészek, vagy televíziós műsorok által. Ákos, október 23-a kapcsán arról is beszélt, hogy évszázadokon keresztül a hazafiság, a szerelem, a szakralitás tematikája adta a művészetek alapját, ma viszont már minden a tárgya, csak ez nem.

NAGY-BRITANNIAHatalmas tüntetés a brexit ellen

(MTI)

600 ezren tüntettek a brexit ellen és egy második népszavazás mellett Londonban. Ez volt az eddigi legnagyobb ilyen demonstráció. A tüntetők szerint a brit kormány átverte őket, mivel a 2016-os referendum előtt nem tájékoztatta őket megfelelően arról, hogy mi vár rájuk az EU-ból való kilépés után. „Az a gondolat, hogy független országként talpon tudunk maradni, kudarcba fulladt. Buta és hamis tájékoztatást kaptunk, megérdemeljük az esélyt, hogy ezt helyrehozzuk” – nyilatkozta egy brexit-ellenes tüntető.

MEXIKÓTömegek tartanak az Egyesült Államok felé

(Pixabay)

A menekültek hatalmas karavánja vasárnap hagyta el Ciudad Hidalgo városát. A mexikói hatóságok megpróbálták feltartóztatni őket Mexikó és Guatemala határán, de sokaknak sikerült illegálisan, csónakokon keresztül bejutniuk az országba. Az észak-hondurasi San Pedro Sula városból a múlt szombaton elindult, mintegy 3000 emberből álló csoport egy része a múlt héten behatolt mexikói területére, de a határnál több száz mexikói rendőr állta útjukat. A migránsok és a rendvédelmi szervek összecsaptak. A csoport tagjának többsége Hondurasból származik, az ottani erőszak és szegénység elől menekül.

EGYESÜLT ÁLLAMOK, ÉSZAK-KOREAJanuárban találkozhat Trump és Kim Dzsong Un

(MTI)

Dél-koreai lapértesülések szerint január tizedikéig szeretné megtartani az amerikai diplomácia az újabb Donald Trump - Kim Dzsong Un csúcstalálkozót. Helyszínt még neveztek meg, de korábban John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó beszélt arról, hogy a két vezető az elkövetkező hónapokban találkozhat. Mike Pompeo külügyminiszter októberben találkozott Phenjanban az észak-koreai vezetővel, akivel sikerült megállapodnia abban, hogy munkacsoportok hoznak létre az atommentesítés kérdéseinek megvitatására, és tárgyaltak egy második csúcstalálkozó megrendezésének lehetőségéről.

VILÁG500 tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

(Pixabay)

Ötszáz tonna, interneten árusított illegális gyógyszerészeti terméket - hamis rákgyógyszereket, fájdalomcsillapítókat és engedély nélküli fecskendőket - foglalt le 116 országban tartott összehangolt razziák során az Interpol - közölte a nemzetközi rendőrségi szervezet. A lyoni székhelyű szervezet közlése szerint a Pangea XI kódnevű művelet során 859 embert vettek őrizetbe világszerte, és 14 millió dollár értékű, feltehetően veszélyes szert foglaltak le. „A szervezett bűnözői hálózatok által nyújtott szolgáltatásokra összpontosítva a művelet során 3671 internetes hivatkozást zártak be, közöttük webhelyeket, közösségi oldalakat és online üzleteket” - közölte az Interpol.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon