1-HÉT

Pixabay

AUSZTRÁLIA – „Gyümölcsterrorizmus”

Tűt találtak egy sydney-i szupermarketben vásárolt almában, és miután az elmúlt napokban Queensland államban eperben is többször találtak tűket, a kerekedő botrány miatt máris komoly bajba került az ausztrál gyümölcstermelő ágazat. A Seven Network kereskedelmi tévécsatorna híradása szerint az almába szúrt tűre egy édesanya bukkant rá, amikor gyerekének felszeletelte a gyümölcsöt. Sokkolta a látvány, mivel hallott a hírekben a queenslandi esetekről. A bizarrnak tűnő botrány, amelyet Ausztráliában már „gyümölcsterrorizmusként” emlegetnek, a minap robbant ki annak nyomán, hogy egy férfit hasi fájdalmakkal kórházba vittek, miután lenyelt egy olyan epret, melyet egy queenslandi szupermarketben vásárolt, és melybe valaki tűt szúrt.

OROSZORSZÁG – Putyin kulcspartnerként tekint Magyarországra

(MTI)

Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában, a kétoldalú kapcsolatok sokoldalúan fejlődnek - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor a Kremlben üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnököt. Vlagyimir Putyin méltatta, hogy a kétoldalú kapcsolatok mind a kormányközi bizottság, mind a régiók szintjén jól működnek. Rámutatott arra, hogy a kereskedelmi forgalom pozitív tendenciát mutatott tavaly, 25 százalékkal nőtt, s idén, az első fél évben is ugyanennyivel bővült. Az orosz elnök szerint a kölcsönös beruházások szintje elérte a mintegy 1 millárd dollárt és további befektetésekre van kilátás.

MAGYARORSZÁG - Porrá égett a volt Vigadó

(MTI)

Teljes terjedelmében leégett a Hűvösvölgyi vigadó. A korábban étteremként, és rendezvényközpontként működő épület nem sokkal éjfél előtt gyulladt ki, a tűzoltókat a szomszédos utcai rendészeti központ munkatársai értesítették először. A kerületi önkormányzat sajtóreferense szerint a rendészek 11 óra körül emberi kiabálásra lettek figyelmesek. A tűzoltók nem sokkal később 12 gépjárművel érkeztek a helyszínre, a tüzet 10 vízsugárral, több óra alatt tudták csak megfékezni.

EGYESÜLT ÁLLAMOK - Egyre kevesebb menekültet fogad be az USA

Az Egyesült Államok jövőre az ideinél kevesebb, maximum 30 ezer menekültet fogad be – jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. Mike Pompeo szerint a korlátozást az Egyesült Államok által nyújtott más típusú oltalommal és segítséggel együttesen kell szemlélni. A befogadási plafont Barack Obama elnöksége idején 110 ezerre emelték. Trump már 2017-ben 50 ezer főben korlátozta a befogadható menekültek számát, az idei esztendőre pedig a kormányzat 45 ezres kvótát állapított meg. Pompeo magyarázata szerint a befogadandó menekültek számának csökkentését biztonsági aggodalmak is magyarázzák.

JAPÁN – Japán lakosságának már az ötöde 70 éven felüli

(Pixabay)

Első ízben átlépte a 20 százalékot a 70 éven felüliek aránya a japán lakosságban - jelentette be a tokiói belügy- és tájékoztatási minisztérium az idősek iránti tisztelet napja alkalmából. A legújabb adatok szerint a hetvenen túliak száma elérte a 26,18 milliót, ami a teljes népesség 20,7 százaléka. Egy éve még 19,9 százalékot tett ki a 70 éven felüliek aránya a világ legelöregedettebb társadalmában.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon