1-HÉT

MTI

MAGYARORSZÁG-EURÓPAI UNIÓ - Mindössze 7 percet kap a magyar miniszterelnök

Orbán Viktor megkapta az engedélyt arra, hogy felszólaljon az Európai Parlament jövő keddi vitája előtt. A magyar miniszterelnöknek alaposan meg kell gondolnia, mit mond, ugyanis csak hét percet kap a felszólalásra. Mint ismeretes az Európai Parlament jövő kedden tárgyalja a Judith Sargentini holland zöld képviselő Magyarország helyzetéről készített jelentését, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az európai értékek súlyos és módszeres megsértésének, s ezért indokolt a hetedik cikk szerinti eljárás megindítása.

EGYESÜLT ÁLLAMOK – Karantén alá vontak két repülőgépet

(MTI)

Tucatnyi utas influenza jelegű megbetegedése miatt karantén alá vontak újabb két repülőgépet az Egyesült Államokban. Ezek az utasszállítók Európából,  Párizsból és Münchenből és Ázsiából, Dubajból érkeztek Philadelphiába. Ugyanakkor mind a három repülőn voltak olyan utasok, akik a minap Mekkában jártak, ahol influenzajárvány van kitörőben. A ragály nem ritka a muszlimok hagyományos zarándoklata, a haddzs idején, amely idén augusztus 19-én kezdődött, és becslés szerint kétmillió ember vesz részt rajta.

EGYESÜLT ÁLLAMOK – Elhunyt az Amway alapítója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meghalt Richard DeVos amerikai milliárdos, az Amway alapítója. A család szóvivője közölte, hogy a 92 éves üzletembert michigani otthonában érte a halál, egy fertőzés következtében fellépő szövődmény miatt. A Forbes magazin szerint Richard DeVos 2012-ben az Egyesült Államok 60. leggazdagabb embere volt, a nemzetközi ranglistán pedig a 205. helyen állt. Akkor 5,1 milliárd dollárosra becsülték a vagyonát, de családja tulajdonában van az Orlando Magic kosárlabdacsapata is, amely 2017-ben az NBA alsóházához tartozott.

MEXIKÓ - Hatalmas tömegsírra bukkantak

Százhatvanhat ember földi maradványait rejtő tömegsírra bukkantak nyomozók Mexikóban, Veracruz tagállamban - közölte a mexikói ügyészség. Feltehetően kábítószerkartellek áldozatainak csontjai kerültek elő. A veracruzi főügyész, Jorge Winckler közlése szerint legalább két éve temették el a halottakat, és nem kizárt, hogy további maradványok kerülnek elő. A nyomozók egy tanúvallomás alapján találtak a helyre. A tanú állítása szerint több száz holttestet temettek el a területen, melynek pontos hollétét a főügyész biztonsági megfontolásból nem fedte fel. Tavaly márciusban 270 halott maradványait fedezték fel Veracruzban ugyancsak jelöletlen tömegsírban.

JAPÁN – Erős földrengés rázta meg Hokaidó szigetét

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(MTI)

Tizenhatra emelkedett a Japán északi részén fekvő Hokkaidó szigetén történt földrengés halálos áldozatainak száma. A hivatalos adatok szerint a rengés okozta földcsuszamlásokban 26-an eltűntek, és 366-an megsérültek. A rendőrség, tűzoltóság és az önvédelmi haderő emberei gépekkel és kézi erővel kutatnak a romok között a túlélők után. Acuma településen a földcsuszamlás több házat is maga alá temetett, az eltűnt személyek mind idevalósiak. Hokkaidón a hétvégén is heves esőzések várhatók, a meteorológiai szolgálat szerint emiatt előfordulhatnak újabb földcsuszamlások.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon