1-HÉT

Pixabay

OLASZORSZÁGNyugdíjasokkal élesztenék fel az elnéptelenedett régiókat

Tíz évnyi adómentességet adna a kisebbik olasz kormánypárt, a Liga azoknak az olasz és külföldi nyugdíjasoknak, akik Szicíliába, Calabriába vagy Szardíniára költöznek. Az elmúlt években ugyanis drámaian csökkent a három dél-olaszországi régió lakossága, a javaslattól pedig 3-4 éven belül hatszázezer új lakót várnak. A három érintett régióból azok az önkormányzatok vehetnének részt a programban, ahol az elmúlt évtizedben legalább húsz százalékos volt a népességcsökkenés, ugyanakkor az északi régiókéval megegyező színvonalú egészségügyi ellátást és jól működő közszolgáltatásokat kell felmutatniuk.

NAGY-BRITANNIATöbb száz embert vettek őrizetbe a Notting Hill-i karneválon

(Pixabay)

Több száz embert vettek őrizetbe az idei nyugat-londoni Notting Hill-i karibi fesztiválon, melyen egy embert megkéseltek, harminc rendőrtiszt pedig megsebesült – közölte a Scotland Yard. Az idén egyébként másodjára hallgatott el a karneváli zsivaj, hogy tisztelettel adózzanak a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban tavaly nyáron kitört tűzvészben elhunyt hetvenkét embernek. Helyi idő szerint hétfő délután három órakor elhallgattak a hangszórók, és hetvenkét másodpercnyi néma csenddel emlékezett meg a többezres tömeg a katasztrófa áldozatairól. A toronyház a karnevál útvonalának közelében található.

OROSZORSZÁG Vakáción az orosz elnök

(YouTube)

Vlagyimir Putyin 65 évesen is szereti a kalandos vakációkat. Az idén a kevéssé ismert szibériai Tuvai Köztársaság elhagyatott, zord, de gyönyörű hegyvidékét járta be a Szajano-Susenszkoje Nemzeti Parkban Bear Gryllsnek öltözve. Lehet, nem kedveli a nagy tömeget, mert pihenése helyszínén, egy 170 ezer négyzetkilométeres területen, a becslések szerint alig több, mint 300 ezer ember él.

EGYESÜLT ÁLLAMOKGázpalackok lángoltak a Szabadság-szobor mellett

(Pixabay)

Kisebb pánik tört ki a héten a New York-i Szabadság-szobor környékén, miután a hatóságok kiürítették a szobornak otthont adó szigetet. A közelben zajló munkálatok során ugyanis három gáztartály kigyulladt, így a látogatókat kénytelenek voltak hajókkal átszállítani a szomszédos Ellis-szigetre. Összesen 3400 embert kellett evakuálni, a tűzoltók hamarosan eloltották a tüzet. A turisták közül senkinek nem esett baja, de az egyik dolgozó megsérült, aki éppen a palackok közelében tartózkodott, amikor azok felrobbantak.

NAGY-BRITANNIA Betiltják az elektromos nyakörveket

(Pixabay)

Skóciához és Waleshez hasonlóan Anglia is be fogja tiltani az elektromos nyakörveket. A hatóságok már elkezdték a törvényjavaslat előkészítését, ami bünteti az elektromos nyakörvek használatát. Az elektromos nyakörvek úgy működnek, hogy a nyakörvön található elektródák és egy távirányító segítségével a gazda büntetésképp meg tudja rázni az állatot különböző mértékben. Előszeretettel szokták alkalmazni, ha a kutya sokat ugat vagy túl messzire szalad és nem akar visszajönni.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon