1-HÉT

Pixabay

EURÓPAI UNIÓ Életbe lépnek a drónok biztonságos reptetését célzó szabályok

Az Európai Parlament jóváhagyta a drónokra és a drónt irányítókra vonatkozó szabálytervezetet – közölte az uniós parlament sajtóosztálya. Az új szabályok értelmében csak olyan drónok építhetők, amelyek működés közben nem sodornak mást veszélybe. Kockázati besorolásuk alapján különböző biztonsági funkciókkal kell rendelkezniük, egyebek mellett a gép tömegétől vagy üzemelési területétől függően kötelező lesz például az ütközéselhárító rendszer, vagy az automatikus landolási funkció arra az esetre, ha a pilóta elveszti a kapcsolatot a géppel.

SZINGAPÚRTrump szerint jó volt találkozni a Kim Dzsong Unnal

(MTI)

Jobban sikerült a szingapúri amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, mint arra bárki számított - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a két delegáció munkaebédjét követően. Trump hozzátette, hogy egy közös dokumentumot írnak alá Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. Az ebédet követően a két vezető rövid sétát tett, majd Trump mondott néhány szót a sajtónak. Egyebek között kijelentette, hogy fantasztikus találkozó volt, komoly haladást értek el. A történelmi kézfogásra is sor került.

BREXIT Októberig létrejöhet a megállapodás

(Pixabay)

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű megállapodás a Brexit feltételrendszeréről, annál előbb viszont ez nem valószínű – mondta a kilépési tárgyalások irányításáért felelős minisztérium, a DExEU vezetője. David Davis szerint aligha meglepő, hogy London október előtt nem számít a megállapodás véglegesítésére, hiszen „negyven évnyi történelemről, negyven évnyi joganyagról, negyven évnyi közös külpolitikai és biztonsági tevékenységről van szó”.

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG Nem szabad mindenhol csokit árulni

(Bixabay)

Az egészség jegyében hamarosan betiltják a csokik árusítását az élelmiszerboltok egyes részein az Egyesült Királyságban. A brit kormányzat törekszik arra, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessen a gyerekek egészségének megőrzésére. Ennek érdekében már több lépést is tettek, most pedig egy újabbra készülnek. Az Egyesült Királyság élelmiszerboltjainak kasszáinál hamarosan betiltják, hogy csokoládékat és édességeket helyezzenek ki. A pénztár közelében ugyanis mindig ott vannak a kisebb kiszerelésű édességek, csokoládék, hogy elcsábítsák a kicsiket, és hogy ők rávegyék szüleiket azok megvásárlására.

OROSZORSZÁG Súlyos hajóbaleset a Volgán

(Pixabay)

Összeütközött két hajó a Volgán Volgográdnál, a súlyos balesetben tízen életüket veszették.  A tizenkét személyes katamarán, amelynek fedélzetén tizenhatan tartózkodtak, felborult. A vizsgálat megállapította, hogy a járművön, amelyre nem váltottak ki személyszállítási engedélyt, nem voltak mentőmellények. A hajó kapitánya, aki maga is életét vesztette a balesetben, a halottkémi jelentés szerint ittas volt.  

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon