Zsoldos családi körben mesél

Mivel kampány csendet nem sértettünk, most elemezzük kicsit a Családi Kör múlt heti számában megjelentetett Zsoldos-interjút. Persze az sem mellékes, hogy tiszta eszközökkel akartuk támogatni a Magyar Összefogás kampányát, mert biztosak voltunk benne, hogy az ócska hazugságáradat, gyűlölet- és rágalomkampány nem fog eredményre vezetni. De mégis csak jobb érzés, hogy úgy van igazunk, hogy becsületesen dolgoztunk, a kampányban ezerrel, a kampánycsendet viszont meg nem sértve.

A Zsoldos Ferenc listavezetővel készült  Családi Körben megjelent interjút olvasva dejavu érzésem volt. Eszembe jutott a Magyar Mozgalom megalakulását előre jelző Korhecz Tamással készült interjú. A mostani interjú is alma a fájától. Azonban Zsoldos Ferenc:

1. fáziskésésben van,

2. mentorának harmatgyenge koppintása.

Menjünk sorjába:

Zsoldos Ferenc: “2014 után a nemzeti tanácsban visszalépés történt a pártalapú irányítás felé. Ezért is akarták Korhecz Tamást eltávolítani, és leváltották a teljes korábbi vezetőséget.”

Hazugság. Korhecz Tamás lerágott csont. Senki nem akarta őt eltávolítani, Korhecz Tamás maga nem vállalt be újabb megbízatást. És milyen jól tette, hiszen ma nem lehetne alkotmánybíró.

Zsoldos Ferenc: “Minden további tanácsost eltávolítottak, egyedül Lovas Ildikó maradt, hiszen ő a rendszer csúcsa, ő irányított, illetve még Beretka Katinka maradt egy nagyon rövid ideig.”

Hazugság. Most akkor minden tanácsost eltávolítottak, vagy Beretka Katinka maradt még egy ideig?

Döntsük már el, hogy merre van az előre.

Meg amúgy is, Beretka Katinka, miután másodszor is újra lett választva az MNT VB tagjává, amivel az MNT egyértelműen elismerte szakmaiságát és munkáját, nem önként mondott le a VB tagságáról 2015. június 10-én?

Persze az MNT tagságát megtartotta, de miután a Magyar Mozgalmat ő is megalapította, a vajdasági magyar közösség legfontosabb intézményét már nem akarta építgetni. Hogy a mozgalmista társainak ráhatása következményeként vagy saját döntése alapján, azt csak ő tudhatja.

Zsoldos Ferenc: “A népesedési stratégiát pedig nem söpörték le, de visszaszorították civil keretek közé. Visszaadták a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének, és sokkal kisebb volumenben működött tovább.”

Erre már egy előző írásunkban reagáltunk. Szánalmasnak tartjuk továbbra is azt, hogy egy civil szervezet vezetője (pardon, társelnöke) elmarasztalóan beszéljen a civil szervezetekről és azok teljesítményéről. Persze, értjük mi, hogy más civil szervezet egy lapon sem említhető az övével, de ne csináljuk már ennyire átlátszóan. Még visszaüthet.

Zsoldos Ferenc: “A négy alapterület mellett vissza kellene hozni a demográfia és a civil ügyek kérdését is.”

Persze, hogy vissza kellene hozni. De a demográfia nem kerülhet civil keretek közé, kivéve, ha a civil területen létrejövő testület vezetője éppen Zsoldos Ferenc lenne, akinek amúgy még a demográfia javításához is vannak ötletei.

Az általa vezetett mozgalom meg amúgy sem civil, csak ha éppen nagyon muszáj.

Zsoldos Ferenc: "Összességében nézve az MNT elmúlt négyéves tevékenysége a felére esett az előző négyéves ciklushoz képest azzal együtt, hogy közben még erőteljesebben bejöttek a magyarországi támogatások, folytatták a szabadkai Zsinagóga és a Szent Teréz-székesegyház felújítását, támogatták művelődési egyesületek néptánc- és néphagyományait, ami igazából nem is a nemzeti tanácshoz kötődött, hanem azon keresztül a magyar kormányhoz."

Sosem tudtam megérteni, hogy képes az ember egy mondaton belül, a saját gondolatának hangosan való kimondásával ennyire meghazudtolni saját magát? Ez lenne a tudathasadás eredménye?

Most akkor mégis csak csinált valamit ez a felállású MNT is, úgy, hogy ekkor Zsoldos Ferenc csak "egyszerű" MNT-tag volt? És nem dőlt össze a rendszer nélküle? Bámulatos!

Drága, egyetlen Zsoldos Ferencünk, hányszor, de hányszor kell még rámutatnunk a visszásságokra?! Mondtuk már, nem egyszer, nem kétszer, hogy nem lehet hazugságokkal választást nyerni. Aki folyamatosan csúsztat, ócsárol és nem mond igazat, azt a választók megbüntetik.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon