ZSEBEK, a karaktergyilkos

A Délhír portál bemutatta az új összetételű MNT alelnökévé választott Erdődi Edvinát. Nincs semmi új a nap alatt, vártuk már. Köszönjük ezt a JRV nevében. Ennél a ,,bemutatásnál” erősebb bizonyíték nem kell ahhoz, hogy a napnál is világosabb legyen: aki nevével vállalja azt, hogy nem a függetlenobjektív médiához tartozik, az karaktergyilkosság áldozata lesz. Mielőtt sivalkodni kezdenének, szólunk, hogy a gyűlöletoldal az a Délhír volt, nem a JRV.

A JRV csak egy reakció a sok mindarra, amit a Délhír és társai művelnek évek óta.  A JRV tevékenységének és reakcióinak mértékét a függetlenobjektív, karaktergyilkos megmondóportálok munkája szabályozza.

Erdődi Edvina önfejű, makacs ember, aki úgy gondolta, tevékenységét névvel vállalja a JRV véleményportálon. A szerkesztőség ezúton is köszöni vállalását és kiállását.

Egyúttal arról is szeretne tájékoztatni, hogy fölkészülhessen a függetlenobjektív oldal, akik megmondják, kinek mit lehet és mi a jó, hogy Erdődi Edvina az idei év végén is készít interjút a VMSZ elnökével. Lehet készülődni, papírt, ceruzát bekészíteni.

De addig is, amíg erre rágyúrnak, néhány észrevétel a bemutatással kapcsolatban – a fotóválasztás tipikus, ha nem volnának súlyfelesleggel küzdő közéleti hölgyek a másik oldalon, akiket mi soha, semmilyen körülmények között nem mutattunk be sem Stanként sem Panként, talán magyarázkodnunk kellene. Így nem kell, a Délhír hozta a maga bunkó formáját.

Ami a közéleti szerepet nem vállaló házastárs említését illeti, az szintén bunkóság, szerencsére a JRV ilyent se szokott sohasem csinálni. A család szent és sérthetetlen.

Az észrevételek:

1. Nincsenek alákérdezős interjúk. Basity Gréta interjúja a leköszönő MNT elnökkel, Korhecz Tamással a legjobb példa erre. Mert mondhatnánk, hogy csontig benyalt, mint az a fotón is látható (nem látható, de lehetne ilyen igazságtalannak és bunkónak lenni). Basity Gréta és Korhecz Tamás, mint alig néhány hónappal később teljesen egyértelműen kiderült, ideológiai szempontból egy oldalon állnak. Basity interjúja nem alákérdezős, hanem lehetőséget ad arra, hogy a kérdezett elmondja az álláspontját.

Vagy nem? Az is lehet, hogy nem. De akkor Basity csontig benyalt, a Délhír meg kettős mércét alkalmaz. Szerintünk Basity jó újságíró és jogában áll képviselni azt az ideológiát, amiben hisz. Ettől még nem lesz alákérdezős. Persze a másik oldallal szemben a hozzáállása kritikai. Ez így van rendjén. 

2. A pálya szabad. A Magyar Mozgalom indult a választásokon, megmérettetett. Csúfosan megbukott. De nem ez a fontos ebből a szempontból, hanem az, hogy a listájukon alig volt fiatal. Vagy mindenki külföldre ment? És csak a ruskó maradt itt? És aki itt maradt, az csak akkor rátermett, ha a függetlenobjektívek azt mondják? Ezek szerint pedig mindenki, aki itthon van, VMSZ-es, politikai és közéleti szerepet vállal, az csak ,,preko veze” juthat pozícióba, mert különben semmihez sincs sem esze, sem tehetsége. Ez nem kizárólagosság. Ez már azon is túlment.

3. Egyébként ez ugyanolyan ,,jó” megközelítés a Délhír cikkében, mint amilyen Zsoldos Ferenc csúcskövetkezetes MM listavezető érvelése volt, aki folyamatosan a fiatalok helyzetbe hozásáért picsog, aztán kimegy a szószékhez és azt mondja, nem támogatja Erdődit, mert fiatal és a MÖ listáján vannak nála tapasztaltabbak. Pengelogika.

4. Mi a probléma azzal, hogy Erdődi Edvina névvel vállaltan a JRV-n interjúkat készít? A mozgalmas Kalmár művésznőnek és a másik, egykor jobb napokat látott kolléganőjének szabad interjúzni, beszélgetni? Erdődinek nem szabad? Kalmár művésznő lehet a Janković műsorvezetője, Erdődi viszont nem lehet a VMSZ aktív tagja?

5. Mégis miből vonta le azt a következtetést a szerző, hogy Erdődi Edvinának fogalma sincs a délvidéki realitásról? 

6. Ki írta ezt a cikket a Délhíren? Mi a neve a szerzőnek? Vagy azzal, hogy elcsórták a JRV állandó szerzőjének a nevét és ők is azt használták, azt hiszik, hogy visszanyalt a fagyi? Tényleg ezt hiszik? Az oviba képzelik magukat?

7. Az már nem is karaktergyilkosság, hogy Erdődi egy évvel azt követően diplomázott az újvidéki jogi karon, hogy belépett a VMSZ-be, hanem rosszhír keltése, rágalmazás, mert a mondat azt jelenti, hogy pártbefolyással szerezte a diplomáját. Nem baj, hogy ezt le merték írni. Majd az előttünk álló idő megmutatja, hogy jó szakember-e Erdődi. A Délhír ZSEBEK nevű szerzője figyeljen nagyon.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek

Herédi Krisztián

Pásztor István beszéde a palicsi Szent István-napi rendezvényen