Volt-ok társasága

Facebook

 A napokban tartotta meg a nemzeti tanácsi választásokkal kapcsolatos sajtótájékoztatóját a Magyar Mozgalom civil szervezet. 

A sajtótájékoztatón elhangzottak, magának a listavezetőnek a szavai szerint (az Úr segítségével?!) világmegváltásra jelöltek jelentős hányada a VOLT-ak társaságába tartozik. 

Még mielőtt bárki valami rosszra gondolna, szögezzük le, hogy ezt maga a lisatvezető nyilatkozta:

„Ha megnézzük a listát, itt van VOLT MNT-elnök, vannak MNT-tanácsosok (a listavezető ugyan nem említette, de ők is voltak),  van VOLT polgármester, vannak VOLT újságíró-főszerkesztők...”

 VOLT, VOLT, VOLT és VOLT!  Ne áltassuk egymást, mindenki tudja, hogy olyan közéleti szereplőkről van szó, akik saját érdekeiket előbbre tartották a vajdasági magyarság érdekeinél. Akik a nemzetpolitika ellenében határozták meg magukat.

Nézzük csak:

  • amikor  az illegális migráció csúcsán Észak-Bácskát elöntötték az illegális bevándorlók, a kisujjukat sem mozdították.
  • amikor a 2016-os népszavazás volt, akkor az emberek lelkiismeretére bízták, kiállnak-e Magyarország Kormánya mellett.
  • az éjszaka leple alatt lenyúlták a Magyar Szó domain nevét, hogy aztán az évtizedek alatt bejáródott oldalra ráírják: szabad. Biztos szabad így csinálni.

 

Folytathatnánk a sort, de álljunk meg itt: nézzük meg, kik is azok, akik voltak. És mit csináltak, amikor voltak:

  • a volt-főszerkesztő

nem volt képes arra, hogy fölépítsen valamit, hanem a már bejáródottat, aminek ő is része volt, a listán szereplő néhány volt-tal lenyúlta;  természetesnek tartotta, hogy szolgálati autóval járjon titkosnak gondolt budapesti politikai tárgyalásokra;

  • a volt MNT elnök

nagyon nem ingyen, ügyvédként képviselte az újságot, miközben az újság Igazgatóbizottságának elnöke volt;  a szabadkai rádió igazgatóbizottsági elnökeként, VMSZ elnökségi tagként, MNT elnökként egyetlen szót nem nyögött ki a rádió mellett;  MNT elnökként nem tartotta fontosnak, hogy Budiszava Tiszakálmánfalva legyen;

vécékagylót posztolt, amikor a magyar miniszterelnökről volt szó;

  • a volt-polgármester

sikertelen polgármesterként  kikövetelte és magától értetődőnek tartotta, hogy a Vámszabad övezet rendkívül jól fizetett és dologtalan igazgatóhelyetteseként várja ki a nyugdíjas éveket – bár ezt ő úgy fogalmazta meg, hogy ,,visszavonultam a politikától, majd három évig igazgatóhelyettesként dolgoztam a vámszabad övezetben." Igen, ez így működik... az ember visszavonul, majd tanítóként valahogy a vámszabad övezetbe kerül.

A volt-polgármester egyébként elébe ment mindennek, hiszen saját maga nyilatkozta, hogy a VMSZ elégedetlen volt vele...  magyarázata: ,,de a demokraták így is, úgy is győztek volna."

Vagyis nem számít, hogy folyamatosan elárulta a sajátjait, aminek csúcsán  kampánycsöndben, teljes médianyilvánosság előtt, VMSZ-esként a politikai ellenfelekkel pezsgőzött a város központjában.

Folytathatnánk a sort a volt-okkal  de nem érdemes. És nem kívánjuk őket megbántani sem. Tényeket soroltunk fel. Sorolhatnánk tovább. Mert  van oka annak, hogy ők már nem tagjai a VMSZ-nek. Oka van annak, hogy ennyire gyűlölik a VMSZ-t, a nemzetpolitikát és mindent, ami a nemzettel kapcsolatos. 

Politikai értelemben már réges-régen elhasználódtak, ám olthatatlan hatalomvágyuk most egyesítette őket egy úgynevezett civil szervezet berkein belül. Választási programjuk ugyan még nincs, de azt a végsőkig képviselni fogják. Pontosabban addig,  ameddig nem jön egy újabb pálfordulás, s az önös érdekek mindent elsöprő hatalmának bűvöletében akár pártot (bocsánat: civil szervezeti formát) is váltva, egy teljesen új mezbe ugorva a szerintük örökösen sárbatiport jogokért szállnak síkra.

A nemzethez ennek semmi köze. És a nemzeti tanácshoz sem.

     

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon