A világ legüldözöttebb vallása a kereszténység

Tisztában vannak ezzel a ténnyel a bevándorlást pártoló politikusok?

Amikor vasárnap sorsdöntő EP választások lesznek, akkor erről sem lehet eleget beszélni, szót kell ejteni róla. Ez vár miránk is, akár saját országunkban is!

Sok helyen az emberek a bőrükön tapasztalják már most. Sőt meg is kezdődött, ha csak a felgyújtott francia templomokat vesszük. Hogyan nézünk majd a felnövekvő nemzedék szemébe, ha ezt a kultúrát hagyjuk örökségbe nekik, szemben azzal, amit mi is megörököltünk, a keresztény európai gyökereket? Ezzel szemben a világ vezető politikusai és médiumai hallgatnak a keresztényüldözés borzalmas terrorjáról, ami Európán kívül zajlik. Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. A kereszténység jelenleg a leginkább üldözött vallási csoport. Ez több mint politikai állítás: kutatások bizonyítják, hogy a világ több mint 80 országában diszkriminálják a keresztényeket. A diszkrimináció legenyhébb formája a keresztényüldözésnek, ám olyan helyek is akadnak, ahol a magyar álláspont szerint népirtást követtek el a helyi közösségek ellen – ilyen példának okáért, amit az Iszlám Állam tett a keresztényekkel és a jazidi közösséggel, illetve a Boko Haram terrorszervezet tevékenysége Nigéria, Kamerun és Csád területein. (https://preshaztarsasag.wixsite.com/preshaz/hamvas)

A kereszténység jelenleg a legjobban üldözött vallási csoport a földön.

A statisztikák szerint a világon több, mint 245 millió ember szenved diszkriminációt, alapvető emberi jogaik közül a vallási és lelkiismereti szabadság elnyomását. Ez egy nagyon nagy szám és az ember sajnos nem is fogja fel elsőre, hogy mit jelent. Látni kell a számok mögött megbúvó emberi sorsokat is. A több mint 200 millió főből az első lenne az a közép-ázsiai országból származó muszlim diáklány, aki itt 

Magyarországon áttért a római katolikus hitre, és akinek a fejére ezért vérdíjat tűzött ki otthon a tulajdon apja. Ez egy konkrét eset, amit megtörtént. A második lenne az a homszi keresztény kisgyerek, akit a családjától elraboltak terroristák, feldaraboltak, majd egy zsákban visszaküldték a családnak, mellékelve egy videót a gyilkosságról. A harmadik lenne az az Asia Bibi, akinek az ügye most nemzetközileg is ismertté vált. Nyilatkozta Azbej Tristan, aki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felelős.

Temérdek emberi szenvedésről van szó, ami elfogadhatatlan emberi jogi és erkölcsi szempontból is. Ennek ellenére ez a súlyos üldöztetés, korunk egyik nagy humanitárius katasztrófája nem szerepel a nemzetközi jogvédő szervezetek napirendjén és nem foglalkoznak vele. Ezzel szemben egy monokultúrát, intoleráns, integrálódni képtelen tömeget akarnak betelepíteni Európába. Ezzel itt is felgyorsítva és előrehozva azokat a folyamatokat, amit már más országokban a keresztények megélnek. Magyarország kormánya az első kormányzat volt, mely felismerte, kimondta és a segítséget eljuttatta oda, ahol erre szükség volt. Elsősorban is a keresztényeknek segítve, de nem megtagadva bárkitől is, akik erre rá vannak szorulva.

Hallgatnak róla, nem beszél róla a nemzetközi sajtó!

A liberális politikai narratívába nem fér bele, hogy keresztényeket üldöznek, mert fontosabb az iszlám monokultúrájában élő népcsoportok szűretlen betelepítése Európába.

Míg például a nemi orientációjú kisebbségek jogi helyzetével napi szinten foglalkoznak – pedig sokkal kisebb joghátrányt szenvednek el, mint a keresztények, addig a keresztényekről nem vesznek tudomást, mert a liberális hozzáállás szerint a kereszténység egy elnyomó ideológia, ami az általuk védett kisebbségek jogait szűkíteni akarja.

Azt a hamis és torz narratívát adják elő, hogy a keresztények ugyanolyanok, mint a középkori keresztes lovagok, és tagadják azt a tényt, hogy 80 vagy még annál is több országban diszkriminálják és gyilkolják a keresztényeket.

Ráadásul az ENSZ-ben több, mint 50 muszlim ország van, melyeknek egy része ugyan védi keresztény kisebbségeit, ám mikor a keresztényeket védő határozatok kerülnének napirendre, néhány tárgyalási kör után tesznek róla, hogy az üldöztetésüket elítélő sorok kikerüljenek a szövegből. 

Magyarország az első ország, mely kormányzati szinten foglalkozott az üldözött keresztények helyzetével, és ennek van egy ideológiai, egy humanitárius és egy praktikus magyar nemzetpolitikai oka is. Ideológiailag Magyarország tartja magát ahhoz az elvhez, melyet az EU többsége már elvetett, miszerint mi keresztény kultúrával rendelkező ország vagyunk.

Sajnos nagyon káros politikai folyamat szemtanúi vagyunk akkor, amikor felülünk olyan közbeszédeknek, internetes posztolt kommenteknek, amely kisarkítja mind a Szentszék álláspontját a migrációs kérdésben, mind pedig a magyar kormány álláspontját eltorzítja. A Szentszék álláspontját úgy torzították el, mintha Ferenc pápa csakis a migránsok befogadására összpontosítana.

Ehhez képest a valóság az, hogy a hivatalos diplomáciai kiadványokban a Szentatya a menekültek befogadása mellett érvel, ám azt is leszögezi, hogy az érkezőknek el kell fogadni az adott ország kultúráját és integrálódniuk kell.

Nemrég azt is elmondta egy interjújában, hogy a migráció és a humanitárius válság legjobb kezelési módja a helyben való segítségadás.

Ezzel gyakorlatilag a magyar elveket erősítette meg.

A magyar kormány véleményét pedig úgy csavarták ki – és amikor ez elhangzik, akkor szenzációként tálalják, pedig az igazság az, hogy a kezdetektől fogva ezen az állásponton voltunk –, hogy elhallgatták: véleményünk szerint, akik az életüket mentik, azok oltalmat kapnak Magyarországon a genfi egyezménynek megfelelően. De azt tapasztaljuk, hogy akik a migrációs hullám során idejöttek, döntő többségében illegális gazdasági migránsok.

A migráció pedig nem alapvető emberi jog, csak az élet védelme az.

A Szentszék és Magyarország álláspontja közelebb van tehát, mint sokan gondolnák.

Ennek jelenleg csak egy módon tudjuk elejét venni, megváltoztatni, vagy legalább is lelassítani, ha a választásokat komolyan vesszük és szavazunk. Szavazatunkkal pedig a Fidesz-KDNP politikáját támogatjuk, mert a segítséget oda kell vinni, ahol a szükség van, és nem a bajt kell ide hozni Európába. Keresztény identitásunkban, nemzeti hovatartozásunkban megerősödve családokra épülő társadalmakat kell létrehozni. Ez jelentheti számunkra a jövőt!

Forrás: https://mandiner.hu

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon