Várhelyi Olivér megkapta a jóváhagyást

Várhelyi Olivér lesz az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa, miután az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága tegnap rábólintott a diplomata jelöltségére.

Igaz, hogy volt egy kis bizonytalanság a folyamat eddigi szakaszában, hiszen a múlt heti meghallgatáson az EP külügyi bizottságának baloldala, meg persze a magyarországi ellenzéki EP képviselők is akadékoskodtak a jelölttel szemben,  azonban a magyar uniós biztosjelölt csütörtöki meghallgatása után – amelyen háron órán keresztül faggatták – utólag mégis írásban meggyőzte a képviselőket, hiszen az öt kiegészítő kérdésre tegnap délig kellett megküldenie a válaszait.

Várhelyi Olivér mostmár biztosan része Ursula von der Leyen megválasztott elnök csapatának, s együtt dolgozhatnak egy erősebb Európa megteremtéséért.

Mégha nehezebb úton is, de Magyarországnak akkor is lesz uniós biztosa, és mindez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az ellenzéki betámadások és áskálódások nem jártak sikerrel.  Annak a Magyarországnak lesz uniós biztosa, ahol a jelenlegi kormány kulcsfontosságúnak tartja az Európai Unió erősítését, a Nyugat-Balkán bővítését, ahogyan a balkáni migrációs útvonal védelme szempontjából is kulcsfontosságúnak éli meg az EU bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozíciót. Persze mindez a bevándorláspárti erőknek nem érdekük.

Kérdem szépen, hogy akkor miről is beszélünk?

Az én olvasatomban, Magyarország újra bebizonyította, hogy az elképzelései mellett sziklaszilárdan kiáll és azt eltökélten véghezviszi. Az útbagurított akadályokkal pedig újra és újra, sikeresen megbírkózik. A keresztény kultúra és nemzetek Európájának védelme igenis a legfontosabb küldetés, hiszen a magyar emberek ezt várják el. Ahogyan az illegális migráció megállítását is.

Azt is tudjuk mindannyian, hogy csak az a vesztes, aki feladja.

De az biztos nem Magyarország.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon