Vádaskodva, sértődötten indul az MM a nemzeti tanácsi választáson

Vajdasági Rtv

Mint arról már értesülhettünk a sajtóból, a Magyar Mozgalom átadta a nemzeti tanácsi választások indulásához szükséges támogatói aláírásokat, majd a választói anyag ellenőrzését követően a Köztársasági Választási Bizottság ki is hirdette a Magyar Mozgalom - Zsoldos Ferenc listát.

A Magyar Mozgalom küldöttségéből Zsoldos Ferenc listavezető és Mengyán Pletikoszity Ildikó, az előkelő második helyen lévő jelölt nyilatkozott a médiának.

Emlékszem, amikor a Magyar Összefogás átadta a támogató aláírásokat, Hajnal Jenő listavezető ünnepélyes pillanatról számolt be, és hálás köszönetét nyilvánította ki mindazoknak, akik támogatták a listát, de a jelölteknek is, akik vállalták a felelősséget azért, hogy a jövőben a vajdasági magyarságnak a legfontosabb kérdésekben képviselői, támogatói legyenek. Majd néhány szóban kitért a következő négy év célkitűzéseire is.

Ezzel ellentétben Zsoldos Ferenc a támogatói aláírások átadását követő magasztos hangulatban nem arról vallott, hogy milyen elképzelésekkel, tervekkel, célokkal rendelkeznek, hogy mennyire boldog a támogatottságnak, hogy összegyűjtötték az 1298 aláírást, hanem a következőket nyilatkozta a vajdasági magyarságról: „Megfélemlítik őket, akár munkahellyel, akár közeli hozzátartozóik munkahelyével. Sajnos közösségünkre nézve ez már általánosságban jellemző.”

Rögtön belecsapott a lecsóba a listavezető, kihasználva minden kínálkozó alkalmat a gyűlölet keltésére, a megosztottságra, az utálat és az ellenséges légkör megteremtésére. A kreált hangulat nem másra, mint a vajdasági magyar emberek megvezetésére szolgál.

Azonban kénytelenek vagyunk most is rámutatni, hogy a listavezető ezen kijelentése nem fedi a valóságot. Mert ha így lenne, vajon összejöhetett-e volna a Magyar Mozgalomnak a szükséges aláírások száma? Ha valóban jelen volna közösségünkben a megfélemlítést, mint arról az MM társelnöke vallott, vajon az a 35 jelölt, akik a listán szerepelnek, elvállalták-e volna a jelölést? A listán olyan személyek is vannak, akik az oktatásban dolgoznak, ergo állami alapítású intézményekben, így adja magát a következő kérdés is: ha valóban akkora méreteket öltött volna a megfélemlítés és az ellehetlenítés, mint arról Zsoldos Ferenc nyilatkozott, ezek az emberek miért nem félnek attól, hogy elveszítik a munkahelyüket?

De ha ez nem volna elég, Zsoldos Ferenc a következőket is szemrebbenés nélkül kijelentette: „Az más kérdés, hogy a bennünket politikai ellenfélnek tartó Vajdasági Magyar Szövetség Magyar Összefogás nevű listája már eddig is láthatóan nagyon piszkos kampányt folyatott.”

Ez, kérem szépen, hazugság, durva koholmány! Mutassanak csak egy olyan videót, beszámolót, közzétett írást, bármit, ami alátámassza az MM társelnökének, a Magyar Nemzeti Tanács valamikori alelnökének, a magyar nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Mozgalom listavezetőjének ezen állítását!

Nem kérek sokat, csak egyetlen egy hivatkozást, amellyel bebizonyítják azt, hogy a Magyar Összefogás lista piszkos kampányt folytatott a Magyar Mozgalom ellen.

De ha ezt nem teszik meg, ha ezt nem tudják bizonyítani, akkor ezen kijelentés kimeríti a rágalmazás fogalmát, remélem, ezzel tisztában van a kedves listavezető is?!

Mengyán Pletikoszity Ildikó a tv-nek nyilatkozva, többek között arról szólt, hogy a politikum teljes mértékben beleszól az iskolák működésébe és még a sajtót is ellehetleníti.

Mengyán Pletikoszity Ildikó a topolyai gimnázium és közgazdasági középiskolának a tanára, sőt az volt két éve is, amikor a VMDK-val összefogva önkormányzati képviselő lett Topolyán. És erre lám, a haja szála sem görbült, hiszen tanárként keresi ma is a kenyerét, pedig közéleti szerepvállalását jelenleg még a Magyar Mozgalom listájának második helyével is bővítette. Szóval, akkor mondja már meg nekem valaki, hogy mekkora a valóságalapja Mengyán Pletikoszity Ildikó eme kijelentésének?

Vagy ő a kivétel, aki erősíti a szabályt?

Mert az oké, hogy a diákjai nem egyszer megmondták már a szemébe, hogy Ildikó, ez amit te csinálsz, az egy nulla, de hogy még a politikának sincs ereje őt eltávolítani?! Hát én le vagyok döbbenve. Pedig ez a politika oszt aztán mindenbe beleszól, nem?

Komolyan mondom, ez hihetetlen. Már én is felháborodottan ütöm itt a billentyűzetet.

Elképzelem, hogy milyen reszketve ülnek most a listán lévő pedagógusok a tanáriban, és látom magam előtt, ahogy minden ajtókopogásra sebesen kapják fel a fejüket, a leszámolásra várva.

Hát ez tarthatatlan!

De még az mennyire tarthatatlan állapot, hogy a politikum a sajtót is ellehetleníti. Annyira ellehetleníti, hogy arról, hogy a Magyar Mozgalom átadta a nemzeti tanácsi választások indulásához szükséges aláírásokat a jelöltlistával, csak a Magyar Szó, a Pannon RTV, a Szabad Magyar Szó, a Vajdasági RTV magyar szerkesztősége tudósított, és még a holnapi Családi Kör is erre lesz felépítve (hiszen emiatt adták át kedden a listát).

Na, ennyire van itt elnyomás. Igaza van Mengyán Pletikoszity Ildikónak, ez tényleg tűrhetetlen!

Még számtalan hazug kijelnetésre rá tudnánk mutatni, de egy szó, mint száz: elegünk van a demagóg, populista emberekből, a kijelentéseikből és megnyílvánulásukból. A Magyar Mozgalom minden jelöltjének jó egészséget és sok sikert kívánunk a megmérettetéshez, de szembesítő felületként igenis reagálni fogunk minden olyan kimondott mondatra, amely a megosztottságra és a gyűlőlet gerjesztésére lett összetákolva.

Mert meggyőződésünk, hogy a vajdasági magyar közösségnek nem mondvacsinált, saját sértődöttségük miatt bosszút esküdött, gyenge vezetőkre van szüksége.

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon