Üzletté vált az illegális migráció

Mit nem lehet abból megérteni, ha valaki azt mondja, hogy köszöni szépen, de ő nem kér az illegális bevándorlásból?! Ma már általános jelenséggé vált az utcáinkon vadidegen, kóborló, gazdasági migránsokat látni.

Életerős, huszonéves férfiak, akik itt lődörögnek és megkeserítik sok ember életét. Már beletörődtünk abba, hogy Kelebián a lakatlan házakat feltörik, a kelebiai templomkertbe tanyáznak, hogy vadidegen emberek következmények nélkül okoznak kárt, erőszakolnak meg nőket. Félelemben tartják a lakosságot. A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. Az illegális bevándorlók kilencven százaléka embercsempész-hálózatok közreműködésével jut Szerbia területére, amely földrajzi elhelyezkedése miatt továbbra is tranzitországnak számít az Európába eljutni kívánó migránsok körében.

Vicces képek jelennek meg Angela Merkelről felirattal, amin az áll, hogy egyszerűbb lenne, ha Merkel költözne a szeretett, és meghívott migránsainak az országába, mint, hogy őket hívja ide Európába! Nem is olyan vicces, tőlem mehetne és még sokan azok körül, akik csalogatják őket, sőt finanszírozzák a népvándorlást!

A migráció, főleg annak illegális formája az elmúlt évek során egy jelentős üzleti tényező lett a szereplők számára. A magyarországi Századvég most ebben a témában készített felmérést, hiszen eddig ez a terület háttérbe szorult, a migrációval kapcsolatos elemzések legtöbb esetben ugyanis elsősorban a kül- és belbiztonsági problémákkal, határvédelemmel, kulturális kérdésekkel, vagy humanitárius és az ezzel összefüggő gazdasági kérdésekkel foglalkoznak.

 

A felmérésből kiderül, hogy az egyes csempésszervezetek viszonylag rövid időn belül reagáltak arra a keresleti hullámra, és egyfajta sajátos díjszabási rendszert is megalkottak azok számára, akik Európába igyekeznek.

Könnyen előfordulhat, hogy azok a csempészek, akik korábban illegális árukat – például kábítószert – szállítottak át az Európai Unió határain, most a bevándorláson igyekeznek nyerészkedni – olvasható a tanulmányban, amely arra is kitér, hogy nem csak az embercsempészek nyerhetnek az illegális migrációval, hanem a különböző NGO-k is, akik jelentős szervezési feladatokkal vagy információkkal segítik elő az üzletüket.

2019-ben eddig mintegy 900001 bevándorló érkezett Európába embercsempészek segítségével az EUROPOL adatai szerint. Szintén EUROPOL adatok szerint az embercsempészek tarifái 1 500 és 2 500 euró között mozognak, tehát a rendelkezésünkre álló adatok alapján csak idén a migrációval összekapcsolható embercsempészet európai szinten mintegy 135 – 225 millió eurós (44 – 74 milliárd forint) üzlet lehet.

Ha a magyarországi helyzetet nézzük, akkor az derül ki, hogy Magyarországra az idei évben az illegális határátlépést megkísérlők száma már meghaladta a tízezret, a hazánkba érkező bevándorlók 2019-ben mintegy 5 – 8 milliárd forintot jelenthettek az embercsempész hálózatoknak. Szerbia, mint sok mással, ezzel sem törődik. Milyen károkat, félelmet, bizonytalanságot okoz a lakósok körében, erről nem is lehet olvasni, nálunk minden „rendben” van. Szerbia átjáró ház, az embercsempészek fellegvára.

Nem egyszer hasonló, vagy éppen megegyező csempészútvonalakat használnak az embercsempészek, szervezeteik laza hálózatokat alkotnak és szereplőik mindegyike abban érdekelt, hogy ne legyen hatékony és egységes határellenőrzés az Európai Unió külső határai mentén.

Az embercsempészetben érdekelt NGO-kat elsősorban EU-n kívüli országok támogatják, de számos esetben uniós forrásokat is kapnak működésükhöz, tevékenységi körük pedig különböző tájékoztató, figyelemfelhívó kampányok formájában is megvalósulhat. Kifordult a világ önmagából! Az már biztos, hogy következmények nélkül nem marad Európára ez a menekült hullám, hiába tiltakoztak oly sokan már 2015-ben. Kevés az olyan politikai irányzat, mint Magyarországé, ami pontosan kimondja és egy millimétert sem enged abból, hogy köszönik szépen, de nem kérnek az illegális migrációból.

Sajnos, még azok is, akik elleneznék is sokszor struccpolitikát folytatnak, vagy a zavarosban halásznak, ahogy teszi ezt Szerbia! Langyos, érdektelen, a kereszténységükben megfakult országok sodródnak az árral. Csak remélni lehet és karácsonyra Európának kívánni, hogy ébredjen fel Csipkerózsika álmából, mert ha így folytatja, a pusztulásába rohan. Egyenes úton vagyunk afelé, hogy nem is olyan sokára, még az unokák megérhetik, hogy iszlám veszi át a vezetést Európában. Én ezt már nem szeretném megérni! Ezért is minden olyan kezdeményezést, politikai irányt támogatok, ami megakadályozza az illegális bevándorlást, a nemzetállamokat és a keresztény értékeket helyezi előtérbe!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon