Tükröm, tükröm...avagy az ellenzéki tisztánlátás

Azok a reflexiók, melyekre a gyalázkodástól sem visszariadó „szabad sajtó” reagál, igazából szóra sem érdemesek. Hogy miért? Azért, mert nagyon jól tudják azok, akik ezt megalkotják, hogy ezeket miért és pontosan mikor kell megtenniük, jelen esetben megírniuk. Már mi is ismerjük a szokásaikat.

Egyszerű a képletük: ami sikeres, abba bele kell rúgni.

Reflexpolitizálást kiáltanak. Annyira csűrnék-csavarnák a dolgokat, hogy valaki elhigyje már a leírt mondataikat, hogy az sem zavarja őket, ha hülyét csinálnak magukból.

Mert igazából mi is történt?

Felsoroltak egy csomó problémás, de mára megoldott ügyet. És elismerték azt is, hogy mindezt a VMSZ oldotta meg. Mindet, kivétel nélkül. Leírták, feketén-fehéren. Azt is tudjuk mindannyian,  hogy a megoldások csak a probléma jelentkezése után jöhetnek. Amely megoldások, mindegyik esetben, jöttek is. Reagált a VMSZ. Akkor kérem szépen, miről beszélünk? Ha a VMSZ dolgozik, teszi a dolgát, képviseli a közösségünket, akkor is valamit ki kell találni, hogy támadhassanak, ugye?! Ez ám az éles meglátás, a mindent elsöprő politizálás. 

Mondják, néztek maguk tükörbe?

Emlékeztetném Önöket, hogy csak maguknak van gyakorlatuk abban, hogy mondvacsinált ügyekből nagy szavakat és szalagcímeket kreálnak. Bennünket nem a felhajtás vezérel. Mi dolgozunk. És ha a vajdasági magyar közösség megfogalmazza az igényeit, akkor annak érdekében mindent megteszünk. Mások csak írogatnak gúnyosan, hogy mit hogy kellene/kellett volna, de attól még például a kétnyelvű anyakönyvi kivonatok problémája sem került megoldásra. Mert a kétnyelvű (szerb és magyar) anyakönyvi kivonatok kiadásán is kizárólag a VMSZ dolgozott. És a cél megvalósult, a rendszer is bejáródni látszik. 

De várjunk csak, Önök eddig mit is intéztek el?

A skót családban az anya aggódva szól férjéhez:
- Drágám, a kisfiunk, már két napja ugyanazt a cukorkát szopogatja.
- Nem baj, legalább spórol.
- Jó, jó, de azért már tényleg ki kéne csomagolni!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon