Tudatosan élni, látni és nem csak nézni az idén is

Nem is olyan régen, Magyarországon, egy hangverseny elején úgy mutattak be, idézve egy gasztronómiai újságból, hogy Paskó atya reneszánsz ember, majd folytatta: pap, zenepedagógus, karnagyművész, szakács és politikus. Mindent elfogadok, talán a politikus ütötte meg leginkább a fülemet. Aztán elgondolkodva a dolgokon kimerem jelenteni, hogy nem tartom magam politikusnak, de olyan embernek igen, akinek határozott véleménye van a politikáról. Ezt szeretem másokkal is megosztani, elmondani, hiszen jogom van hozzá! A politikával és a politikusokkal pedig semmi bajom amúgy.

Az új esztendőben is kihívásokkal találjuk szembe magunkat. Ismét választásokra készülünk, ezúttal itthon.

Most is állást kell foglalni és továbbra is, sőt ha valamikor, akkor a 100 éves elcsatolás után különösen  fontos lesz az együvé tartozást, a nagy Kárpát-medencei magyarság önazonosságát hangsúlyozni itt, Délvidéken is, anélkül, hogy föladnánk önazonosságunkat. Ebben pedig tudjuk, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségnek van most fontos szerepe, terve. Számtalanszor bizonyítottak már, így csak is bennük van bizodalmam.

A VMSZ bejelentette, hogy külön indul a választásokon, és azt hiszem, mi vajdaságiak, magyarok többségében, már tudjuk, kire fogunk szavazni.

Azt, hogy valaki jobb, középjobb, vagy baloldali nézeteket vall, mindig elfogadtam, még a liberális nézeteket is lenyelem, nehezen, de lenyelem ismerőseimtől. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, teszem hozzá. Egy dolog számomra a bosszantó, ha valaki bunkó módon reagál, bunkó módon viselkedik az én nézeteimmel szemben. Toleranciáról papolnak (hogy stílusos legyek), de maguk a legkevésbé sem toleránsak. Sőt ez már átcsapott egy alpári, minden jó modort mellőző, hihetetlen bántó magatartásba.

Érdekes módon az utóbbi néhány hónapban ez vált az ellenzéki, baloldali káoszban egy elfogadott magatartássá. A baloldali sajtó, de maguk a politikusok is megengednek maguknak olyan dolgokat, ami már-már tűrhetetlen.

Ha valaki híreket néz, olvas vagy a facebookon böngész, olyan  bejegyzéseket olvashat, hallhat az Orbánt leváltani kívánók alacsony szintű megnyilvánulásairól, hogy először megijed, majd ökölbe szorul a keze. Azt hiszem, nem vagyok egyedül, de nyugodtan reagáljanak, erősítsenek vagy cáfoljanak meg.

Még ha hajlandóságot is mutatnék az ellenzéki politikai irány felé, felmerül bennem a kérdés, hogy tényleg innen kellene kiindulnia állítólag a világ szellemi megújhodásának, amit annyiszor hangsúlyoznak?!

Ebből a negatívumoktól, elmeprogramozottságtól, gyűlölettől, kliséktől, óvódás véleményektől és kicsinyes gondolatoktól telt véleménynyilvánítástól várható a megújulás?  Nos, azt hiszem innentől minden, amit mondanak, lepereg rólam. Ugyan is ezek, akik Orbán Viktort nem tudom kire szeretnék lecserélni, tényleg ennyire képtelenek összefüggésben gondolkodni.

A legjobban az bosszant, amikor a legegyszerűbb szinten vegetáló, magát ellenzékinek tituláló egyén azt mondja, hogy a kormány lop. A fidesznek és az Orbán vezette kormánynak mennie kell, mert lop! Megkérdezem magamban, hogy csak annyi a vádatok, hogy lop?  Oké, először is kérem ide a konkrét neveket, akikre azért fogtok szavazni, mert nem lopott és mert nem is fog lopni! Egyáltalán mit jelent ez a fogalom, hogy lop? Azt hiszem, maguk sem értik a kifejezést, ez amolyan klisé. Buta ember betanult szövege.  A legolcsóbb frázis, amit bárkiről elmondhatunk, ha haragszunk rá.

Másodszor, tényleg nem látja a szűk látókörű ellenzéki, hogy akikkel Orbán szemben áll, azok nemhogy lopnak, de az egész globalizmus működtetői, élvezői, akik rabszolgaként dolgoztatnak minden embert, akik miatt a megszülető csecsemők azonnali adóalanyok, akik ilyenné tették a világot és megtesznek minden, hogy gyarmatosítsák azt? Igen, és ezek macskajancsijai a leghangosabbak, akik Orbán Viktor miniszterelnök úr és kormányának a legnagyobb ellenségei.

Ezek az emberek nem tudják, Orbán ellenében, hogy akiket támogatni akarnak, azok az igazi ellenségei a szabadságunknak?! Hol éltek ezek az emberek eddig, vakok, vagy csak értelmi fogyatékosok?  Nem ismerik az Új Világrendet, a New Age tendenciáját? Nem tudják, hogy az Illuminátus nemhogy mindent ellopó, birtokolni akaró, bennünket globális rabszolgaságban tartó profithajhász gazdaságpolitikáját támogatják, de ezek a felelősei ennek az egész cirkusznak, amivé Európa vált, beleértve a bevándorlást, a vele járó terrorizmust?! Ők ezt jól előkészítettek évtizedekkel ezelőtt, most meg isszuk a levét!

Nem tudják, hogy a migráns kérdés nem migráns kérdés alapvetően, csak egy eszköz, amit ők készítettek, hogy Európát szétverjék?! Ez nem humanitárius kérdés, az sem érdekli őket, ha ottvesznek, ahol vannak. Ez egy nagy tervnek a része.

Többedmagammal (én, mint a Caritasz elnöke) igyekeztünk is segíteni rajtuk, amikor itt először megjelentek. Megjelentek,  mert hívták őket. Mindegyik migránsnak segítettünk, hogy életben maradjon, de a mi véleményünk az volt és maradt, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy mielőbb hazamenjenek, vagy ide se jőjjönek, hanem a segítséget vigyük oda, ahol vannak. Ezt, mintha meg se hallaná a liberális baloldal.

Semmi újat nem árulok el akkor, ha azt mondom, itt menekültek nincsenek, nem lehetnek, mert nem háborús övezetből érkeznek és válogatnak az országok közül szociálpolitika alapon, hanem ugyebár gazdasági bevándorlók.

Bárki mehessen oda a világban, ahova akar? Na ne már!

Svédországban, Németországban és ne soroljam tovább, ahol a sajtó valóban meg van félemlítve, a sajtó nem írhat mást, csak azt, amit a liberális politika diktál. Erről senki nem beszél, de hogy Magyarországon sérül a szólásszabadság, vagy hogy a Magyar Szó politikai szócsöve a VMSZ-nek!? Na, persze, köszönöm szépen!

Nem látják, hogy merre tart az egész nyugati társadalom, milyen irányba vezetnek minket? Azt, hogy az orrunknál fogva ráncigálnak bennünket? És jön a baloldali macskajancsi, aki szidja Orbán Viktort, mert erre kapott parancsot.

Egyszerűen értetlenül állok a tudatlanság előtt, tényleg ennyire terv szerint irányítják a mai eseményeket!?

Egy hazug, álhumanista, nem létező érveken alapuló "migráns" kérdésben, ami az ő gazdasági és hatalmi erejük záloga, amit ennyire nem lát az ellenzék!? Azért állok ez felett érthetetlenül, mert mindezzel szemben jön a lángelme, a megdönthetetlen érvekkel, hogy a mostani kormány lop, mennie kell!  Nem akarom elhinni!

Ha semmi egyebet nem tett volna Orbán, akkor annyit tökéletesen teljesített, hogy ma a világ igenis tudja, hogy hol van Magyarország és kik a magyarok.

Az elmúlt 50 évben egy kis nemzet voltunk a világ szemében, nem is tudtak rólunk. Senkik voltunk, akiknek nincs egy önálló gondolatuk sem. Mindig valakiknek a csatlósai voltunk, politikailag, gazdaságilag és gondolkodásilag is. Kullogtunk valakik után.

Most először a magyarok tematizálnak, a magyarok mutatnak utat! Nem erre vágytunk? Mi határon túli magyarok, végre tartozunk valahová! Mi van, ha ez a szellemi megújhodás, aminek innen kell kiindulnia, pont most zajlik le az orrunk előtt?

Szent Pió atya erről jövendölt már évtizedekkel ezelőtt!

Soha ilyen világos beszédet nem hallottam kormányfőtől, mint Orbán Viktortól! Az egyedüli világos és nem mellébeszélő hang! Hála Istennek, Vajdaságban vannak követői, van politikai erő, ami ezt felismerte és támogatja! Pásztor István és a Vajdasági Magyar Szövetség.

Szóval ne beszéljünk mellé, hanem mondjuk ki: ez van és így van! Aki ezt nem látja, az csak a lényeget nem látja! A fától az erdőt!

Tényleg képtelen a mai ember felnőtt érettséggel, komolyan mérlegelni valamit és valakit? Mindig lesznek és vannak megoldatlan belső kérdések, a leggazdagabb királyságban is voltak nem mindenkinek tetsző intézkedések és lesznek is, bárkire is szavazzak, de ennyire világos utat, követhető célokat politikustól a történelemben ritkán hallottam.

Családtámogatása, látható és érezhető éltszinvonal növekedés. Ha ezt mind nem látja az ellenzék, tényleg sötétségben él!

Látni kell, nem csak nézni. Szeretni önmagunkat, értékeinket, magyarságunkat és azt őrizni, ápolni és semmi esetere sem a globalizmus piacán áruba bocsátani önmagunkat.

Ebben nincs kompromisszum! 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek