Tőke János, Tomek Viktor, Kókai Péter – kampánycsendben ordibálók

A Jó Reggelt Vajdaság véleményportál sohasem titkolta azt, hogy egy nemzetileg elkötelezett, szembesítő felület. Már az elején megírtuk, hogy mi reagálunk. Nem találunk ki semmit, nem indítunk el új gondolatsorokat, hanem a kimondott, leírt dolgokra reagálunk. Amellett pedig, hogy nemzetileg elkötelezettek vagyunk, keresztény értékekkel is rendelkezünk. A keresztény értékekkel azonban nem filozofálgatni kell, hanem megélni.

Kampánycsend előtt már egy nappal, október 31-én a Magyar Összefogás listája befejezte a kampányát.

A Jó Reggelt Vajdaság egyrészt kegyeleti okokból, tekintettel a mindenszentekre és a halottak napjára, másrészt a kampánycsend tiszteletben tartását kötelező erejűnek érezve, nem jelentetett meg politikai véleményt honlapján. Elcsendesültünk. A JRV békén hagyta a Választópolgárt, nem törte meg kampánycsöndet.

A kampánycsend november 1-jén, pontban éjfélkor kezdődött, és a választások napjáig, este 8 óráig tartott. Nézzük, mit csináltak a kampánycsönd ideje alatt a jogállamiságért, a szabadságért, a szabadságjogok tiszteletben tartásáért küzdő liberális médiák?

 

A Magyar Mozgalom szócsöve, a Szabad Magyar Szó ebben az időszakban két, a VMSZ-t lejáratni próbáló véleményt is megjelentetett felületén, nagyban belegázolva a kampánycsendbe.

Mindkettő írás nyíltan az MNT-választásokról szólt és természetesen arról, hogy a VMSZ és a jelenlegi MNT működése most mennyire rossz.

A kampánycsendet megszegő bejegyzések a mozgalmasok szócsövének honlapján és Facebook-oldalán november 3-án, szombaton lettek megjelentetve.

Először is Tőke János, a Magyar Mozgalom Ifjúsági, Egészséges Életmód és Sport Szaktestületének koordinátora, a Családi Kör független hetilap főszerkesztője november 3-án, egy nappal a választások előtt, kampánycsendben arra buzdította a szavazókat, hogy a hatalmon lévők ellen szavazzanak.

Közben azon sajnálkozott, hogy a vajdasági magyarok a múltból előhúzott mondatokkal és tettekkel járatják le az illetőket. Na mi van, kiszólt a lyuk a gödörből? Bagoly mondja verébnek? Vagy tükörbe nézett? Szóval oké, akkor ezt akár önkritikának is tekinthetjük.

Tomek Viktor, a Magyar Mozgalom 22-es sorszámú jelöltje szintén november 3-án, kampánycsendben szólt a kedves választóhoz, és közölte, hogy csúnyán átverték őket. Hogy kik? Hát persze, hogy a véemeszesek. Aszondja, nem létezik már valódi érdekképviselet, aztán mégis elismeri az épületfelújításokat, a támogatások és az ösztöndíjak kiosztását, persze miután jól megköpködte, megkritizálta a véemeszes politikusok munkáját, utalva arra, hogy nekik nem számítanak az emberek.

Lévén, hogy az újságírás mellett történetesen az MNT-választásokon is jelölt a kedves szerző, szerény véleményem szerint itt, ekkor, csak Tomek Viktor verte át a Köztársasági Választási Bizottságot a kampánycsend megszegésével.

Ironikusan, ebben a politikai sárdobálós cikkében megemlíti azt is, hogy a kampánynak vége(!), de úgy tűnik ez rá nem vonatkozik. Ezt így elég nehéz értelmezni, ugyanis Tomek úr vagy viccelődik, vagy tudathasadásos, vagy pedig egyszerűen nem tudja a kampány szó értelmét. Egy egykori főszerkesztő, most politikus aspiránstól ezt nehéz elhinni, de aki azt feltételezi a VMSZ-ről, hogy kitelepíttetné a Tisza mentéről a saját nemzettársait, attól minden kitelik. Még az alapvető fogalmak ismeretének a hiánya is.

Persze további csavarok is voltak, vannak a történetben. A Magyar Mozgalom két jelöltjének bemutatkozását, Légvári Ágostonét és Bence Erikáét még október 31-én felpakolták a honlapjukra (vagy visszadátumozták), azonban a Szabad Magyar Szó Facebook-oldalára csak november 2-án, pénteken húzták be ezeket a gyűlölettől fröcsögő írásokat. Természetesen kampánycsendben.

Persze, ehhez azt is tudni kell, hogy a Szabad Magyar Szó nincs bejegyezve a Média cégjegyzékbe, mindössze egy internetes felület. Érdekes ugye, hogy pont azok papolnak a törvények betartásáról, akik ilyen kiskapukra hajtanak?!

Hogy pont Kókai Péter, volt főszerkesztő beszél a lezüllesztésről, a szakmaiatlanságról és a kiszolgáltatottságról a Magyar Szó esetében, miközben ő, a Sajtószabadság Alapítvány igazgatója, aki szintén jelölt volt a Magyar Mozgalom színeiben, mindezt jó pár tollvonással áthúzza?! Az erkölcsi felelősség is smafu?
 

A Magyar Mozgalom eminensei, bármennyire is hihetetlen, de folyamatosan tudják bővíteni a politikai badarságok tárát: a civil párt, a politikamentesített politika, a belső szabadságharc új kifejezések után beiktatják a kampánycsendszegő szándékos tudatlanság fogalmát is.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon