A tét Európa jövője, a cél a bevándorlás elleni erők győzelme

Orbán Viktor évindító nemzetközi sajtótájékoztatója

A 2019-es év első kormányinfóját Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tartotta meg 2019. január 10-én. Az alábbiakban a sajtótájékoztatón elhangzottak legfontosabb elemeit összegezzük:

Orbán Viktor egyértelműen kijelentette, hogy az ország jövője a családokban van. A demográfia az egyik legfontosabb kérdés.  Az elmúlt 8 évben a családtámogatás összegét a kormány megkétszerezte, ezzel is igazolta ezen állítását. További lépések ezen a területen szintén foganatosításra kerültek már.

Az EP-választások fogják meghatározni a 2019-es évet. Magyarország pedig készen áll arra, hogy lebonyolítsa a májusi európai parlamenti választásokat. A magyar választópolgárok 52%-a az európai parlamenti választások legfontosabb kérdésének a bevándorlást jelölte meg. Emiatt sorsdöntő választások előtt állunk. Fontos kiemelni, hogy Magyarország volt az első ország, ahol a polgárok elmondhatták véleményüket ebben a kérdésben. Magyarország álláspontja ebben a kérdésben továbbra is változatlan: nem támogatja a bevándorlást, a pénzt a saját polgáraira óhajtja költeni. A migráció egy olyan téma, amely mélységeiben alakítja át az európai politikát. A keresztény kultúra védelme immár politikai kötelezettséggé vált.

A kormány két célt fogalmazott meg:

1. Minden európai intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlást ellenző erők.

2. Magyarország legyen a legsikeresebb párt Európában, s az Európai Néppárton belül is.

Amit a munkaerőhiányról ki kell emelni, az inkább jó, mint jobb. Az alku urai a dolgozók lesznek, s emiatt magasabb fizetést is tudnak kérni, s kapni.

Kormányellenes tüntetések robbantak ki Belgrádban, Bécsben, Varsóban, Rómában és Budapesten is, ott, ahol jobboldali kormányok vannak hatalmon. A bevándorláspártiak eddig is mindenhol tüntettek, ezután is fognak – válaszolta a miniszterelnök, de természetesen mi is összefogunk. Ebben a kérdésben is nemzetközi, európai sikerre van szükségünk, hiszen most is a bevándorlást  ellenző és bevándorláspárti hozzáállások ütköztetéséről van szó.

Természetesen a média helyzete sem maradhatott ki, és itt jegyeznénk meg azt, hogy a kormányellenes magyarországi és hazai médiák azon kijelentéseit, miszerint a nem kormánypártiak nem kaptak helyet a kormányzati sajtótájékoztatókon, megcáfolta a 444, Népszava, Index, 168 óra újságíróinak a jelenléte, és több kérdésük feltevésére megadott lehetőség is. Orbán Viktor kerek-perec kijelentette, hogy Magyarországon kormányellenes, baloldali, liberális médiatúlsúly van. Ezen kijelentésének alátámasztásaként elmondta, hogy minden nap úgy kezdődik számára, hogy átolvassa a sajtót, és számtalan olyan cikkre bukkan, amely alapján, feketén-fehéren megállapítható, hogy többen vannak ellene, mint vele. De aláhúzta, hogy bikaviadalokat nem kíván megvívni az interjúk alkalmával, hiszen a kormányellenes médiák többségének nem az a szándéka, hogy a felvetett témák több szemszögből kerüljenek bemutatásra, hanem az, hogy az interjú alanyát járassák le.

A sajtótájékoztatók meghívásosak a terem korlátozott kapacitása miatt, akik nem jöhettek be, azok azért nem voltak bent, mert nem volt meghívójuk. Szóval mi az, ami nem érthető?!

Soros György személye sem megkerülhető egy ilyen sajtótájékoztató alkalmával.

Soros György magyar állampolgár, a mi honfitársunk – fogalmazott Orbán Viktor. Azt azonban kártékonynak ítéli meg, hogy a származása mögé bújnak, mert az nem más, mint gyávaság.

Az, hogy Soros Györgynek milyen a származása, indifferens abban az erős vitában, ami köztük van, hiszen Soros György nyíltan belépett a politikai térbe, s terjeszti, szervezi bevándorláspárti nézeteit. Az egyedüli különbség az, hogy ő mindezt a víz alatt, míg Magyarország kormánya a bevándorlást ellenző törekvéseit transzparensen és névvel felvállalva teszi. Egy idő után pedig el kellett dönteni, hogy a bevándorlást Magyarországra kényszerítő szereplőket megnevezi-e a kormány, és a felszínre hozza-e.

Ami  túlóratörvényt, vagy a rossz nyelvek szerint a „rabszolgatörvényt” illeti, Orbán Viktor 2018. december 20-ai kijelentése, miszerint az működni fog, egyértelműen beigazolódni látszik.

Egyik újságírónő kérdésének megfogalmazása közben kifejtette, hogy sem a Tesco (hiszen nem fogja alkalmazni a 400 órás szabályozást, hanem 250 túlórát fogja továbbra is évi szinten engedélyezni), sem a Spar nem alkalmazza a törvényben előírt maximumot, tehát a törvény nem megfelelő, viszont Orbán Viktor nemes egyszerűséggel rámutatott, hogy most bizonyította be maga az újságírónő, hogy a törvény működik. Ez egy lehetőség, valaki él vele, valaki nem. Egy ténybeli tévedést pedig akárhányszor ismételnek meg, attól még nem lesz igazság.

Orbán Viktor sajtótájékoztatóját öröm volt nézni, hallgatni. Orbán Viktor miniszterelnök úr gondolatai tiszták, megfogalmazásai értelmesek, valamint minden kérdésre érthető és értelmes válaszokat adott, még a helyenként provokatív, ismétlődő kérdésekre is.

Magyarországnak tehát stabil kormánya van, melynek vezetője rendkívüli tehetséggel megáldott politikus, minden állampolgárt tisztelő ember. Igazi államférfi.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon