Terepet járva

Az elmúlt bő egy hétben több aktivistával is beszéltem, akik járták a terepet Vajdaság szerte a magyar közösségekben. Tartottam a válaszoktól, nem csak azért, mert folyamatosan választásban vagyunk, hanem azért is, mert mindenkinek a szabad idejét kell felhasználnia.

Az időjárás sem kedvezett mindig, voltak nagy esők, felhőszakadások, erős szél, de soha nem látott kitartással dolgoztak az aktivisták. Emberfeletti teljesítményt nyújtva.

Mit is tapasztaltak?

  • azt, hogy igen is szükség van a segítségre,
  • azt, hogy kell az emberekkel beszélgetni,
  • azt, hogy örömmel fogadják őket,
  • azt, hogy a polgárok tisztelik a munkájukat.

Szinte mindegyik településen az volt a legfontosabb visszajelzés, hogy sokat jelent az emberek életében az, hogy a Magyar Kormány, a FIDESZ-KDNP vezetésével, az elmúlt időszakban igenis törődött a nemzettel.

Azok az emberek, akik nap mint nap dolgoznak, családot alapítottak vagy szülőföldjükön tervezik a családalapítást, gyermekeiket itthon nevelik, élvezik a támogatások rendszerét, legyen az kulturális, oktatási, gazdasági vagy családi, s tudják értékelni a lehetőséget, amihez a Vajdasági Magyar Szövetség jelentősen hozzájárult. Tudják, megtapasztalták azt, hogy az élet számos területén maguk mellett tudhatják a segítséget, a támogatást, ami a vajdasági magyar közösség összetartásának eredménye.

Nevezzük Jancsi bácsinak az egyik szomszédunkat, aki nagy örömmel fogadott bennünket (de lehetne bárki ő), akinek, miután helyet foglaltunk az volt az első mondata, hogy csak játszadozzunk el egy pillanatra azzal a gondolattal, hogy hol tartanánk akkor, ha nem a VMSZ „csinálná” mindezt. Hát igen, akkor nem lenne ez vagy nem ez lenne, vagy máshogy lenne vagy nem lenne semmi.

A hozadéka a terepi munkának az emberi kapcsolatok. Beszélünk, megismerjük egymást, s nem csak köszönőviszonyt alakítunk ki.

Az emberek várnak bennünket, és a kommunikációnak e formája szükséges és elengedhetetlen.

Mi nem félrevezetünk, mi informálunk! MINDANNYIAN tájékoztatunk.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon