Szűzcsinálók és hamis próféták (1.)

Az új Magyar Nemzeti Tanács megválasztásának kampányhevében, ha még a bölcsek kövét nem, de a szüzesség visszanyerésének technikáját kettesék már felfedezni vélik

Kampányfinisben van a vajdasági magyarság művelődési, tájékoztatási, oktatási és nyelvhasználati kérdésekben kompetens autonóm döntéshozó,      amely nemzeti autonómiánk politikai szervének megválasztása. Erről szól az MNT választás. Nem másról! Erről!

Annyi blődlit, hülyeséget, fogalom- és hatáskörzavaros nyilatkozatot, mint amit ennek a választásnak a mozgalmasai és véemdékás bojkottálói összehadováltak, ritkán olvashat/hallgathat az ember ilyen ömlesztett formában.

A legszebb, végre megvilágosulhattam, kiderült általuk, hogy a Pannon-medence, de meglehet az egész világ minden nyavalyájáról csakis „a Pásztorok, a Hajnal és a VMSZ tehet”, ja és a bólogató jánosok, no és a bértollnokok.

A Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott választási lista azért nem ér semmit, mert szerintük, csak tovább vinné ezt a rossz, nemzetellenes, egyeduralmi állapotot.

Aztán megnéztem a kettes listát. Volt ám min ámuldoznom. Az „új elvre” esküvők, a friss erőnek magukat nevezők nagy része nem is annyira új és nem is annyira friss nagyfiú/nagylány. Pont ők azok, akik a vajdasági magyar közéletben már eddig is részt vettek, az előző időszakban részben rajtuk is múlott, hogy merre tartott és tart ma közösségi politizálásunk.

Miután kipottyantak a közösségi rostán, pozíció nélkül maradtak, tisztség nélkülivé váltak úgy tesznek egy új zászló alatt az ócsárlás programjával felvértezve, mintha ők eddig nem is abban a kuplerájban dolgoztak volna, amit politikának hívnak.

Makulátlanságuk elhivatottságával úgy vélik, újra oszthatják az észt, pedig a jelenlegi közösségi állapotnak ők is előidézői, kiváltói, működtetői, sőt cinkosai voltak, nem is olyan túl régen.

Ezek a levitézlett pártkatonák amnéziás zavarukban jelenleg azokat tépik, szaggatják, akik vitték és továbbviszik a közösségi elképzeléseket. Az általuk kínált program a kisebbségi közösség, a vajdasági magyarság erejének meddő felaprózását célozza, nem a cselekvés, hanem a kvázi szólásszabadság nevében. Mintha köldöknézésüknek, vádaskodásaiknak eddig nem találtak volna kellő terepet és helyet.

A mozgalmasok listáján, amelynek célja „a közösségi áldozatvállalás”, „az alkalmatlanok leváltása”, „az egyeduralom megszüntetése”, több az olyan jelölt, akik az elmúlt időszak politizálásának szereplőiként kreálták azt, ami ellen most ágálnak, illetve haszonélvezők voltak, de miután kipolitizálták magukat a közéletből, most a leszámolásvágy fűti tevékenykedésüket és nem egy óriási reformgondolat.

Nézzük meg tüzetesen listájukat. Mindegyikőjüknél rövid időn belül megtalálhatjuk sérelemtüskéiket.

Nekem ez a választás egyértelmű!

 

 

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon