A szakértői becslés csapdájában

,,elemzés"

Pixabay

A Magyar Mozgalom elnöksége, társelnök asszony aláírásával, tehát felszólította a VMSZ elnökét arra, hogy attól függetlenül, hogy a 100 magyar szavazóból 84 a VMSZ által támogatott Magyar Összefogás listára szavazott, vonuljon vissza. Tette mindezt egy hosszúra nyúlt, értékelésnek nevezett, stilisztikailag és gondolatmenetében is összeollózott levélben. Első levelében, mert több van, már alig bírjuk követni az MM elnökségi levelek hullását. Hiába, ősz van, hát nem?

Távoznia kell a VMSZ elnökének, ugyanis folyamatosan kevesebben szavaznak a választásokon, ez volt az érv.  Ez olyan, mint ha a második helyezett felszólítaná az első helyezettet, hogy hagyja abba a pályafutását, mert nem úszott csúcsidőt. Mellesleg az első helyezett ötször jobb időt úszott.

Persze, miután távozna a VMSZ elnöke, beütne a depolitizált utópia: olyan sajtószabadság lenne, amiben az MM etikai bizottsága eldöntené, ki maradhat újságíró,  a kivándorlás világszerte, így nálunk is megszűnne, a szerb hatalom nem ünnepelné a Vajdaság egyesítését, sőt az egyesítés meg nem történtté válna, és sose halnánk meg...

Tulajdonképpen értem a problémát. A ,,szakértői becslés" az MM listának húsz befutót szakértőzött ki. Amiben az MM arca az MNT-ben, a társelnök asszony az előkelő 12. helyen szerepelt. Most meg ahhoz, hogy visszakerüljön az MNT-be, hét embernek le kellene mondania... Lemond Kucsera Géza, mert nyugdíjas. Az egy. És akkor még elég soknak le kell mondani ahhoz, hogy a társelnök asszony visszaüljön. Ez nem járható út. Merthát, most mégis, hogy csomagolja be a bukott, az MNT-be be nem jutott társelnök asszony azt, hogy nem azért, de ti mind mondjatok le?! Kellemetlen, nagyon kellemetlen, pláne, hogy imád szerepelni. Szerintem most nagyon aludni sem tud, hasmenésben is szenved, szorítja az idő. Szerintem átkozza magát, hogy a ,,szakértői becslésre" hagyatkozott.

Igy aztán a társelnök asszonynak nincs más lehetősége, hogy valahogy a közéletben maradjon, mint a közlemények, levelek írása. Ehhez igába hajtja a teljes MM elnökséget. Végül is társelnökként megteheti. Tagsága nincs, csak elnöksége, azokkal meg elbír, elég nagyhangú és határozott, kardos asszony, ezt már láttuk 2016-ban is, amikor az idegen kifejezések használatával birkózott. Azóta azokat kerüli.

A folyamatosan kevesebben szavaznak logikával azt is mondhatnánk, az ő ,,szakértői becslésük" logikáját követve, hogy az MM a következő utáni MNT-választásokig, minden jel szerint, meg fog szűnni. 

Ilyen méretű csökkenéssel a következő választásokon az MM „egy szakértői becslés” szerint kb. 4 ezer szavazatot fog kapni, utána meg már alig ezret egész Vajdaságban, ami nem lesz elég egyetlen-egy akármilyen képviselői helyre sem.

Ezt a folyamatot a társelnök asszony viselkedésével és megnyilatkozásaival erélyesen gyorsítja. Mi meg nem vagyunk semmi jónak az elrontói. Sőt, szurkolunk is neki. 

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon