A polihisztorok

Nem gondolom azt, hogy politikával annyira egyszerű lenne foglalkozni. Azt sem gondolom, hogy ehhez a műfajhoz bárki, bármilyen előtudás nélkül érthet. Megannyi körülmény, párhuzamosan futó történések és szálak, megítélések, benyomások, kapcsolatok alakítják a dolgokat, formálják a politikust. Persze mindamellett, hogy az adott ember mennyire elkötelezett a közössége irányába, mekkora szaktudással rendelkezik, hiteles-e vagy éppen döntésképtelen. Szóval sok minden kihatással lehet, van a politikus pályafutására.

Ma, amikor pedig az internet világa adta lehetőségekkel bármi kikereshető az emberről, egy igazán jó karriert felépíteni magunknak még nehezebb. Pressburger Csaba után szabadon, én is archiválok mindent, cikkeket, fotókat, videókat, azt, hogy ki mit mondott.

Aztán szembesítem vele az embert. Mert hát ilyen gyarlók vagyunk mi földi halandók, és van, amikor el akarjuk felejteni a dolgokat.

Kedves Zsoldos Ferenc, ma ön a soros (ez sem lehet véletlen).

Zsoldos Ferenc, az MM listavezetője még júniusban Perpauer Attiláról, aki jelenleg a Magyar Összefogás lista jelöltje, a következőképpen vallott:”(...) igazi polihisztor, hiszen a zentai Községi Tanács tagsága mellett az MNT Közoktatási Bizottságának az elnöke (...)”

A wikipédia úgy taníttatja velünk, hogy a polihisztor kifejezés olyan tudósembert jelöl, aki többféle tudományághoz is ért, és ezekben kiemelkedőt is alkot.

Na most, ismerve Zsoldos Ferenc stílusát, természetesen azt is tudjuk, hogy a polihisztor szóhoz, az ő általa leírt mondatok esetében a szarkasztikus, pejoratív értelmezést kell párosítanunk. Igen, ilyen elegáns iróniával próbált meg betámadni, és próbálta megkérdőjelezni Perpauer Attila szakmaiságát. De ez nagyon mellé ment.

Mert nézzük meg, hogy ki mondta?!

Az a Zsoldos Ferenc, aki a Magyar Mozgalom, Zsoldos Ferenc lista vezetője, aki történelem tanárként keresi a kenyerét, de civil szervezeti vezető, meg mozgalmista társelnök is, meg önkormányzati képviselő is Zentán, meg MNT tag is. Azta, szerintem biztos kifelejtettem még valamit, de majd megírja ő – mert hát írni is tud.

De haladjunk tovább a Magyar Mozgalom listáján. Zsoldos után,

van még egy nagy polihisztor, aki pszichológus, középiskolai tanár és pedagógus, a VMDK hátán bemászott önkormányzati képviselő Topolyán, civil aktivista, jelölt az MNT választásokon.

Aztán ott van még

a színművésznő, a magyarul nyilatkozni elfelejtő önkormányzati képviselő (noha szerinte képviselőházi tag), ma ő is jelölt az MNT választásokon.

Említhetném még itt

a Sajtószabadság Alapítvány igazgatóját, zentai önkormányzati képviselőt, szintén jelöltet az MNT választásokon,

de hoppá, hát van itt még egy

magyarkanizsai önkormányzati képviselő, immár MNT-jelölt is.

Úgy néz ki, nagyon felfegyverkezett a Magyar Mozgalom, és csak polihisztorokkal indul harcba. Olyanokkal, akik mindenhez is (!) értenek.

No, ez akkor kedves Zsoldos Ferenc, mégis milyen példamutatás, milyen következetesség? Nem tudom, maguk ezt hogyan nevezik, de mi, földi halandók, kevésbé polihisztorok, kettős mércének.

Aki viszont következetesen kettős mércét alkalmaz és közben nem következetes politikát folytat, nem fut be világraszóló karriert. Én szóltam!

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon