Pálfordulás és memória

Az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter augusztus 17-én a törvénnyel összhangban kiírta a nemzeti tanácsi választásokat. Annak rendje és módja szerint meg is kezdődtek a választási előkészületek, na meg a választási cirkuszolás. Látva, hogy az egyik politikai párt tisztségviselői, akik magukat civil szervezetnek nevezik (ezt ők maguk is elhiszik, vagy csak a közvéleményt akarják ezzel megetetni?!), miket művelnek a különböző médiafelületeken, az embernek nem jut más az eszébe, csak a politikai cirkuszolás fogalma.  

Igen, a Magyar Mozgalomról van szó. Ezen belül is azokról a politikusokról (lévén, hogy civil szervezetről beszélünk/nek, nyilván aktivistáknak vagy önkénteseknek kellene őket nevezni!), akik eddig is a Magyar Nemzeti Tanács tagjai voltak, de furcsamód mindvégig a Magyar Összefogás listáján jutottak be az Országos Kisebbségi Önkormányzatba 2010-ben és 2014-ben is.

Majd jött a pálfordulás 2015-ben, és láss csodát, a mandátumukat elfelejtették visszaadni (ez azért meglepő, mert teljes mértékben elhatárolódtak attól a listától, amelynek köszönhetően négy évig ülhettek a Magyar Nemzeti Tanácsban)!

Ezen politikusok közül Zsoldos Ferenc közösségi oldalán olvashatunk egy felhívást az általa is vezetett civil szervezet aláírásgyűjtése kapcsán. A felhívásban (Elég volt?! – ez a címe, nyilván a Dosta je bilo Mozgalommal való közös, de sikertelen múltjukra utalnak) például azzal próbálnak toborozni embereket, hogy véleményük szerint folyamatosan csorbulnak a kisebbségi jogok, a magyar érdekképviselet pedig az ellenkezőjét állítja.

Ezzel csak az a baj, hogy amikor például (sajnos még számtalan ehhez hasonló esetről tudnánk beszámolni) az MNT ülésein (Zentán 2017. szeptember 07-én és Szabadkán 2018. július 12-én) ki kellett állni a kis létszámú tagozatok megnyitása mellett, a Magyar Mozgalom szakpolitikusai, köztük Zsoldos Ferenc is (azzal a kifogással, hogy „alulszocializáltabbak lehetnek a gyerekek”) a javaslat ellen szavaztak.

Sokadik alkalommal tettek tanúbizonyságot arról, hogy valójában ők azok, akik folyamatosan a vajdaság magyar közösség érdekei ellen tevékenykednek, előtérbe helyezve saját hasznuk hajszolását.

Ez az a közösségromboló formáció, amely Magyarország Kormánya ellen próbálta hangolni a vajdasági magyar polgárokat és még a magyar szélsőjobbal is összeállt.

Én már azon sem lepődnék meg, ha a Magyar Mozgalom tisztségviselői (önkéntesei) Judith Sargentinivel kávét kortyolgatnának Brüsszelben.

Remélhetőleg a Magyar Mozgalom civil szervezet vezetőinek a válasza Elég volt!!! lesz, s az aláírásgyűjtés során nem fordulnak elő olyan törvénytelenségek, mint amelyinek jellemezték a 2016-os köztrásasági listájuk állítását.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon