Nem értem én a liberális elveket

Nem értem én ezeket az szélsőségesen liberális elveket. Azt sem értem, miért kellene a liberálisok által diktált értékeket készpénznek vennünk?

Netán volt a liberális értékek bevezetéséről referendum?  

Vagy született valamilyen nemzetközi döntés a liberális értékek kötelező erejű tiszteletben tartásáról?

És mégis úgy kérik számon őket a vajdasági magyar polgároktól, mint az otthon hagyott, ideges feleség a részegen, hajnali fél négykor hazatántorgó férjétől, hogy mit képzel az magáról.

Most akkor gyerekek, mi van?!

Fordítsuk meg a dolgokat, és szóljatok, ha rosszul értelmezem a helyzetet!

Tehát nekünk, diákoknak, egyetemistáknak, munkanélkülieknek és dolgozóknak, szabadkaiaknak és torontálvásárhelyieknek, adófizető lakosoknak, nagymamáknak és unokáknak, azon kell naphosszat gondolkodnunk, hogy a vulgárliberálisoknak már megint mi nem tetszik?

És ettől legyen rossz a kedvünk, és már ne is akarjon holnap átjönni a szomszédasszony a délutáni kávéra?

Most  tényleg az a baj, hogy mi, vajdasági magyar emberek, szerb és magyar állampolgárok, ragaszkodunk a hagyományainkhoz? Hogy elmegyünk minden évben a Gyöngyösbokrétára?

Hogy könnybe lábadt szemmel, remegő lábakkal tisztelgünk a forradalom hősei előtt, hogy megemlékezünk?

Hogy kulturánkat fontosnak tartjuk és ragaszkodunk nemi, nemzeti identitásunkhoz? Hogy szeretjük az anyanyelvünket és azt büszkén használjuk?

Miközben mi mindezért teszünk, dolgozunk és küzdünk, ők úgy akarják mindezt levetkőzni magukról, mint a hernyó a megunt gúnyáját. Azt gondolják, ez határozza meg szabad voltukat, ettől lesznek olyan nagyon szabadok, és naná, hogy ezután ők akarnak azok lenni, akik majd megmondják, hogy nekünk mikor és hogyan kellene szabadnak éreznünk magunkat.

És akkor féljünk felemelni a hangunkat? Féljünk attól, hogy kimondjuk a véleményünket, hogy gondolataink leírt mondatokká váljanak? Féljünk felszólalni ellenük, és összerándult gyomorral szembesüljünk az ellenünk indított rágalomkampánnyal?

Állandóan használt szófordulataik, az erőszakosan sulykolt fogalmaik nem kapcsolódnak a valósághoz.

Megengedik maguknak azt a társadalmi felelőtlenséget, hogy egy alternatív valóságba ringassák a polgárokat.

Nemrég a következő bejegyzést olvastam a közösségi hálón:

„Ha valaha lenne egy zombi apokalipszis és elkezdenének megenni bennünket, akkor a liberálisok azt mondanák nekünk, hogy toleránsnak kell lennünk az étkezési preferenciáikkal szemben.”

Gyerekek, nem. Nem és kész.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon