Nem adjuk az iskolát!

Mi sem mutatja és támasztja alá jobban a VMDK elnöki kijelentés igazságtartamát

– miszerint a VMSZ nem más, mint a Szerb Haladó Pártnak a kihelyezett tagozata – mint az, hogy az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola ügye kapcsán, a munkacsoport VMSZ által delegált tagjai az iskola bezárására tett javaslata ellen szavaztak.

Ennyi, igazából többet nem is kellene írnom. Valaki hazudott és utol lett érve. Előbb, mint a sánta kutya. Ennyit a szavahihetőségről.

Persze, az óbecsei általános iskola ügye ezzel még korán sem fejeződött be.

Most kell megmutatni, hogy kinek van érdekérvényesítő ereje.

Az ügy kapcsán a magyar ellenzék részéről a politikai ellenfélre való ujjal mutogatás nem fogja megoldani az iskola bezárásának problémáját.

Meg a közlemények írása sem.

Csak szólok, ha esetleg szerettek volna az ügyben a napokban megszólalni. Valami hangot kiadni.

És most lehet fület, farkat behúzva nyafogni, hogy hát nem mi vagyunk a legnagyobb vajdasági magyar párt, nekünk nincsenek kapcsolataink, érdekérvényesítő eszközeink, mi olyan picik vagyunk, mint a bolha fején a pattanás, hogy tudnánk mi ebben az ügyben a vajdasági magyar közösség érdekében eljárni?!

Ennyi, kész, itt be is fejezték a közösségi érdekekért tett erőfeszítésüket.

Persze, beszélhetnénk most arról is, hogy mi az, ami gátolja őket abban, hogy terebélyesebb párt legyenek?! Vagy politikával is foglalkozó civil szervezet?! Vagy mi akadályozza meg őket abban, hogy erősebb érdekérvényesítő erővel rendelkezzenek?! Miért kopnak el a tagjaik? Meg ha már évek óta politizálnak, akkor hogy létezik az, hogy semmi kapcsolattal nem rendelkeznek? Valami hibádzik akkor a rendszerben, nem?!

De ez, egy ilyen fontos kérdésben, mint egy zömében magyar tannyelvű általános iskola megtartása, lényegtelen mellékszál.

Nem adjuk az iskolát!

A VMSZ ennek érdekében mindent megtesz az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola megmaradásáért.

Személy szerint csak annyit szeretnék tudni, hogy vajon a magyar ellenzéki pártoknak most mi a fontosabb: a gőg vagy az iskola?!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon