„Ne avatkozz a felnőttek dolgába...”

22 éves szemgolyómmal véleményem szerint teljesen más perspektívából kukkolom az aktuálpolitikát, amit több faktor határozhat meg, de talán a legfontosabb ezek közül – az évek során szerzett élettapasztalatok hiánya.

 

(Elnézést!) 

Az idősebb, tapasztaltabb embertársaink egy része, ettől függetlenül üdvözli, ha a fiatalok rendelkeznek a politikát érzékelő „receptorokkal”, míg mások erre hivatkozva oktatnak ki, próbálnak felülkerekedni egy vitában. Pontosabban mondva, ők szeretnék meghatározni, mely életkortól „alkalmas” valaki politikai töltetű vitákban való állásfoglalásra.

Vajdasági magyar kisebbségi politikára lefordítva: érett, felnőtt gondolkodó ember csak onnantól kezdve lehetsz, ha utálod a VMSZ-t.

Ebből egyértelmű, hogy a virtuális ringben nagy mínusszal indul az, aki nem a „mások” oldalán áll.

Hol találkozhatunk velük?

Ma a közösségi oldalak képezik az ilyen emberek játszóterét, ott minden kretén leírhat bármit. A mi esetünkben az  „ellenzéki, szabad” sajtó szolgáltatja az INGERT, amire természetükből adódóan reagál pár marha, a végkifejlet pedig az, hogy  összejönnek kakival gyurmázni a virtuális homokozóban. Ezért van, hogy sokszor egy bejegyzés, cikk alatt akár 60 bűzös hozzászólás is kipréselődhet ezekből. Persze a homokozóban megvan egy maximálisan frusztrált (visszatérő) törzscsapat.

Ezért is „veszélyesek”, mivel ha egy, az ő véleményükkel szerintük összeférhetetlen hozzászólásra nyomja rá valaki az ENTER-t, akkor gyorsan fogják a kulát és elkezdenek dobálózni. Ilyenkor születnek olyan reakciók, hogy: „ te pártcsicska, seggnyaló droid, ne avatkozz a felnőttek dolgába” stb. Ilyenkor csalódottan vehetjük tudomásul, hogy csak ennyire számíthatunk tőlük – a krónikus frusztráltságukba ez fér bele, mást nem lehet vele kezdeni.

Vigasz!

A csalódás után, rögtön egyfajta megkönnyebbülést is észlelhetünk, mivel világossá válik mekkora szerencse, hogy ez a csapat csak virtuálisan létezik. Nagy „bajban” is lennénk, ha a való világban is hallható lenne a vonyításuk. (A hülyeségük veszélyes lehet embertársaink egészségére).

Egyértelmű, hogy kisebbségünk intenzív fogyatkozására, nem ezen szarkeverő emberek fröcsögése a gyógyszer. Nem. Nem, ezektől, és az általuk favorizált mocorgó trutymótól hiába várunk a közösségünket építő gesztusokat, vagy akár pozitív gondolatokat. Azok sosem fognak megérkezni!

Amíg ezek a kisebbségi levegő mérgezésével  vannak elfoglalva, addig nekünk, akik szülőföldjükön szeretnének boldogulni, békében élni, továbbra is a kisebbséget támogató gesztusokra kell összpontosítani érzékszerveinket.

Jó is ez így, a való élet legyen a MI terepünk, ők meg elemeikre esnek a saját virtuális pöcegödrükben.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon