A mozgalmas elnökség új imidzse

folyt. köv.

A Magyar Mozgalom elnöksége és társelnöke hol ez, hol az  eldöntötte, hogy közleményíró civil-politikai pályára lép. Hiába, folytonosan meg kell újulni, főleg, ha dolgozni nem kíván az ember.

De szerintem ebben semmi meglepő nincs, mert mi egyebet tudna csinálni akkora arcvesztés után az MM, mint amit a nemzeti választáson bekapott magának?! Tenni a vajdasági magyar közösségért? Hát bolondok ők?

A levélre Pásztor István meg rendes ember módjára válaszolt. Elmondta, hogy mi fog lenni májusig. Meg megkérte a mozgalmas elnökséget, hogy legyenek szívesek és ne avatkozzanak bele a párt belügyeibe. Szerintem érthető: alakítsanak saját pártot és ott osszák a lapokat kedvük szerint, nem? Én sem megyek át a szomszédba megmondani, hogy ma rakott krumpli legyen náluk vacsorára, mert én azt akarok enni.

De az már nagyon nincs rendben, hogy Pásztor István szavaira a mozgalmas elnökség viszontreagált. Azért nincs rendben, mert újat nem tudott mondani, a régit meg már tudjuk. De nem csak mi tudjuk, hanem a vajdasági magyarok is tudják, el is mondták a szavazófülke magányában, hogy mit gondolnak.

Meg akik otthon maradtak, mert itthon volt a család, azok is elmondták. Meg egyébként azok is elmondták a véleményüket, akik úgy voltak vele, hogy mi a fenének kellene támogatni a Magyar Összefogást, amikor nincs is ellenlábasa. Azt mondták, hogy nekük jó a Hajnal. Meg a Pásztor. Vagy azt, hogy nem bírják őket, de a Magyar Mozgalmat meg végképp nem.

Tehát akkor, kérdezem én, minek írogatnak a mozgalmasok? Ez az új imidzsük? A Magyar Mozgalom elnöksége tud írni… Jesszusom, ez aztán a szenzáció! Hogy tudok betagosodni?

Még a végén tényleg oda fogunk jutni, hogy a JRV egyetért a Pressburger Csabával.

Szegény Pressburger, erre aztán ő sem vágyik, na meg mi sem vágyunk, de van az a pont, ahol az ürességgel, a színvonaltalansággal szemben összeérnek azok is, akik totálisan másként látják a világot. Na és most ért az MM a béka segge alá.

Ha még sokáig írogatnak, akkor a végén a Vataščin Petinek is meg kell írnia a pártok Facebook profilja elemzésének elmaradt második részét. Az sem lesz egyszerű. Mert nem bírja azt mondani, hogy az MM részéről értelmes volt a kampány, hogy okos ötleteik voltak, jó közleményeket írnak, csak a választók ehhez nem elég kifinomultak. Mert, ugye,  magyarázatot akarna találni, már ha írna, a 30:5 arányra. Ami, ugye, még nem felejtettük el, a választók döntése volt. És a mozgalmasok kapták az 5-öt. De mi azt gondoljuk, a Vataščin Peti hallgatni fog. Mert ezt már ő is szégyelli nagyon.

Az igazi kérdés az, hogy mit csináljanak a meszesek?

Másszanak bele a Magyar Mozgalom Elnökségének, társelnök asszonyának a pöcegödrébe? Vagy menjenek arrébb, mert undorodnak? És ha arrébb mennek, akkor az, ugye, a mozgalmas elnökségi írásművészetben hiperéles logikával azt jelenti, hogy kihátrálnak az elnökük mögül.

Nincsen jó válasz, a meszesek most nem tudnak jó választ adni. Na, ilyen a győzelem, a 4/5-ös győzelem.

Ahogy mi a meszeseket ismerjük, nem fognak belemenni a mozgalmas pöcébe. Megvárják a tisztújítást és döntenek. Addig meg nagyon remélik, hogy elnöküknek nem lesz elege ebből az egészből.

Valószínűleg a mozgalmas Elnökség (mert Magyar Mozgalom már nincs, csak elnöksége van) meg éppen ebben reménykedik. Hogy addig ír, amíg kiírja Pásztor Istvánból a kedvet, hogy a VMSZ elnöke maradjon.

Az elég nagy baj lenne. A VMSZ-nek is, a közösségnek is.

Mert csak nézzük meg, hol tart most a Magyar Mozgalom vezető nélkül: szétszéledt. Így van ez, ha nincsen pásztor, maradt az Elnökség, annak semmi nem baj, jó meleg van a pöcéjükben. Egy életen át ellesznek benne.

Utóirat: Szeretném megkérni a Magyar Mozgalom Elnökségét arra, ha már így belejöttek az írásba, hogy saját maguknak is válaszoljanak, hiszen tagság híján taggyűlést sem tudnak tartani. Nem mellékesen, a rendszeres írással fejleszthetik közleményíró képességüket, mert hát valljuk be, van mit azon még csiszolni.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon