Megtalálták a csőben a lukat

Emlékeztetőül: a nemzeti tanácsi választások kiírására augusztus 17-én került sor, egy napsütötte pénteki napon. Aznap a határon várakoztam és az autórádiót már átállítottam a hazai állomásra, és ez volt az első hír, ami beitta magát a fülembe. Ezért emlékszem rá pontosan.

De haladjunk.

Szóval közel 8 héttel a kiírásokat követően, nézzük meg, igazából mi mindent csinált az ellenzék az MNT-választásokra készülve.

Az MM szeptember 4-én elkezdte szedni a listaállításhoz a szükséges aláírásokat. Azóta is  folyik ez a munka. Na jó, egy pont nekik, mert a VMDK már rég feladta, gondolom most tartanak a bojkottálás fázisában...

Az MM-nek több mint egy hónap alatt nem sikerült összegyűjteni 1472 aláírást, plusz a hibás aláírások miatt hozzávetőlegesen szükséges 10 százalékot.  Ezért eszükbe jutott, hogy trükköket dobnak be. Például nem mondják meg az igazat. Nem azt mondják, hogy a nemzeti tanácsi választásokon való induláshoz gyűjtik az aláírásokat. Ez nem szép.

Nem ér olyan hazugságokkal traktálni a szabadkai vagy éppen bajmoki polgárokat, hogy aláírásukkal Orbán Viktort támogatják, vagy éppen a migránsok betelepítése ellen fejtik ki azzal a véleményüket. 

Ennél mélyebben nem akarunk a kérdéssel foglalkozni, mert kétségbeesettek és több mint egy hónap után elveszítették a hitüket abban, hogy saját magukért vagy nemlétező programjukért az emberek aláírnak nekik. Persze ez sokat elárul az MM-ről, de semmi újat. Emlékeztetőül:  1611 hamisított aláírással próbálkoztak, nem is tagadták, úgyhogy mi is elfogadjuk, ők így képzelik a dolgokat. 

Csak mondom, hogy mi eddig egyáltalán nem érintettük az MM aláírásgyűjtő akcióját, mert fontosnak tartjuk magát a folyamatot. Ha nem durvultak volna be kétségbeesésükben, és nem azzal a mesével csábították volna az embereket, hogy a migránsbetelepítés ellen kell aláírni, nem szóltunk volna semmit. De ezt már nagyon szomorúnak tartjuk és nem hagyjuk szó nélkül. Mint ahogyan azt sem, hogy minden ötlet, elképzelés és terv híján a VMSZ aktivistáinak kiosztott írásos anyagot tudják csak csócsálni. Ami különben nem titok. Minden VMSZ-es elmondja ugyanazt minden lakossági fórumon. Szóval, csőben a lukat találták meg. 

Maradnak annál, amiben utolérhetetlenek az MM és a hozzájuk tartozó sajtóorgánumok, Naplótól a Délhíren át a Szabad Magyar Szóig – gyűlölködnek, beszivárognak, anyagot ,,juttatnak ki". Máskor kérjék el. Vagy tépjék ki az aktivista kezéből, mint néhány éve. 

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon