Megfigyelt bírók – érzékenyítő (ki)képzés

A magyar igazságszolgáltatás egyre több területére furakodnak be a Soros György által finanszírozott szervezetek emberei. 

Az egyik út, amit megcéloztak az az, hogy a Magyar Igazságügyi Akadémia szervezésében érzékenyítő képzéseket tartottak a Magyar Bíróság magas rangú képviselőinek, 

amihez a háttérzenét, többek között, a Patent Jogvédő Egyesület, a Háttér Társaság a Melegekért és a Magyar Helsinki Bizottság játsza. Mert ezeknek a kurzusoknak a segítségével a magyar bírák nem csak járatosabbak lesznek, de elkötelezettebbek az adott téma iránt, és érzékenységi szintjük is nagyban megnövekszik.

Azta.

Tudni kell azt, hogy a Magyar Helsinki Bizottság jogi képviseletet is ellát a bíróságon, ezért indokolatlannak, sőt mi több, aggályosnak tartom mindazt, hogy kurzusokat tartsanak bíróknak, és főként olyan jellegű ügyekben, amelyekben akár a képviseletet is elvállalják.

Ezt a szintű összeférhetetlenséget szakmailag elfogadhatatlannak, sértőnek és becsmérlőnek tartom, azon felül pedig nagyon károsnak.

A bírák azért kerültek a bírói székekbe, mert tudják a törvénykönyvek szakaszait értelmezni, és hiszem azt, hogy ha új törvény is lép életbe, azoknak a szakaszoknak az értelmezései is menni fog nekik, különféle érzékenyítő kurzusok megtartása nélkül.

Azt is tudni kell továbbá, hogy a Magyar Helsinki Bizottság Soros György egyik kedvenc hazai szervezete. Az amerikai üzletember még 2015-ben jelentette ki, hogy az európai gazdaság jelenlegi növekedési szintjének megőrzése érdekében évente egymillió migráns beengedésére van szükség. Ennek érdekében az általa támogatott civil szervezetek mindent megtesznek, hogy minél előbb lebontsák a magyar határt védő kerítést, valamint hogy minél több illegális bevándorló érkezzen Európába.

A Magyar Helsinki Bizottság 2015 végén közleményében arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy több ezer eljárás van folyamatban az „Európa legzsúfoltabb börtönrendszerével bíró” Magyarországgal szemben a rossz körülmények és a hazai jogorvoslat hiánya miatt.

A Magyar Helsinki Bizottság évente több ezer bevándorlónak nyújt ingyenes jogi segítséget menedékjogi eljárásban. Helsinki migránsügyben az elmúlt időszakban a magyar kormány egyik legádázabb ellenfele.

A Patent Jogvédő Egyesület pedig 2015-ben kezdte a magyar bírák megfigyelését, amit mintegy 14 hónapon át gyakorolt, fiatal joghallgatókkal (naná, kiket, ha nem őket lehet befolyásolni, megvezetni?), amikor is szemügyre vették a bírók viselkedését a családon belüli erőszak miatt indított eljárásokban. Mindezt természetesen a Norvég Civil Támogatási Alap jóvoltából.

Hogyan szövi be Soros hálója a magyar igazságszolgáltatást címen közölt terjedelmes összeállítást a tuzfalcsoport.blogstar.hu (olvassa ITT, ITT, ITT és ITT).

Szóval, meddig még?

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon