Megfenyegette Merkelt a svéd bevándorlásügyi miniszter

A ,,tárt ajtók politikája" és következményei

Pixabay/terimakasiho

Bírósági perrel fenyegeti a svéd bevándorlásügyi miniszter Angela Merkel német kancellárt a dublini rendelet felrúgásáért.

A skandináv ország több uniós állammal együtt úgy gondolja, hogy Angela Merkel semmibe veszi a dublini rendeletet a Németországban regisztrált menekültek visszautasításával – írja az Express brit portál. Az ország kész az Európai Unió Bírósága elé vinni az ügyet – közölte Morgan Johansson svéd bevándorlásügyi miniszter. A svédek az egyezmény megszegésén kívül azt is Merkel számlájára írják, hogy a ,,tárt ajtók politikája" miatt megindult menekültáradat egy része rögtön Svédország felé vette az irányt.

Morgan Johansson elmondta, hogy már felvették a kapcsolatot Németországgal, és ezzel nincsenek egyedül: számos uniós ország helyzete hasonlít Svédországéra.

Jelenleg 700 bevándorló adta be németországi regisztrálása után menedékjogi kérelmét Svédországban. A miniszter arra figyelmeztetett, hogy ez a szám egyre csak növekedni fog. ,,Hetente 500-600 menedékkérő érkezik hozzánk a németektől, ezek az emberek korábban ott már regisztráltak. Ha nem küldjük őket vissza, akkor még több menedékkérelemmel kell szembenéznünk. Az új német menekültpolitikai döntés arra kényszeríti Svédországot, hogy megerősítse a határellenőrzést” – hangoztatta. 

Pannon RTV

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek