A magyarok egységesek

Rekordgyőzelmet aratott a Fidesz-KDNP nemzeti listája az EP-választáson

Origo.hu

Korszakos és rekordgyőzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási eredményét Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a budapesti Bálnában, majd hozzátette: rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk.

A minden korábbinál magasabb EP-választási részvétellel Magyarország minden kétséget kizárólag bebizonyította azt, hogy az erős nemzetek Európájában tudja elképzelni a jövőjét és azért továbbra is harcolni fog.

Az is bizonyítást nyert, hogy minden magyarnak különösen fontos volt a lezajlott európai választás, közös ügyként tekintettek rá, hiszen ez  is a nemzetegyesítés nagy, vissza nem térő lehetőségeként mutatkozott meg. A határon túli magyar közösségek, így Vajdaság képviselője, Deli Andor továbbra is ott lesz Brüsszelben, hogy képviselje a teljes magyar nemzet érdekeit.

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese is megköszönte a magas részvételi szavazóhajlandóságot, a sok imádságot, amit a kereszténység és az erős nemzetállamok, így Magyarország megvédése érdekében mondtak el a magyar emberek. Megköszönte a határon túli magyarok szavazatát, elsősorban a vajdaságiaknak mondott köszönetet, illetve a kárpátaljai magyarságnak, hiszen ahogy elmondta: „Egy nemzethez tartozunk, egy ország állampolgárai vagyunk.”

(Semjén Zsolt Pásztor Istvánnal, a VMSZ és Brenzovics Lászlóval, a KMKSZ elnökével)

 

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is köszönetet mondott annak a mintegy 50 ezer vajdasági magyarnak, aki levél formájában szavazott, valamint az aktivistáiknak, a párt helyi szervezeteinek és mindenkinek, aki segített a mozgósításban, emberfeletti teljesítmény nyújtva.

A VMSZ elnöke szerint mintegy 50 ezren szavaztak a 70 ezer szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarból, ami több mint 70 százalékos teljesítményt jelent. Ilyen szempontból a választási iroda vezetőjének az elismerő mondata teljesen tárgyszerű. Az pedig, hogy kevesebb az érvénytelen szavazatok száma, azt bizonyítja, hogy a terepi munka, az aktivisták munkája sokat jelentett, hogy azok érvényesek legyenek.

Az elkövetkező hetekben fog eldőlni Brüsszelben, hogy a tegnapi eredményeknek megfelelően a választópolgárok akarata szerint sikerül-e olyan Európát építeni, amelynek az alapja az erős nemzetek, a keresztény kultúra és a bevándorlás megállítása. Ami biztos, hogy ezért a Fidesz-KDNP nemzeti listáján szereplő EP-képviselők mindent meg fognak tenni.

A magyarok egységesek.

S talán soha nem voltak még ilyen erősek, mint most.

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon