A kutya ugat, a karaván halad

A Magyar Mozgalomnak 14 (betűkkel: tizennégy) szaktestülete van.

Tegye fel a kezét az, aki legalább három szaktestületet meg tudna nevezni? Na jó, tegye fel a kezét az, aki legalább egy szaktestület munkájáról be tudna számolni? Semmi, tényleg semmi? Nem, nekem sem...

Pedig van ám nekik minden, mint karácsonykor.

Hangzatos, hosszú elnevezések, hogy még véletlenül se lehessen számonkérni a munkát, mert ha netán erre terelődne a szó, akkor biztos azért szólnák meg a kérdezőt, mert nem tudta fejből bemagolni a szaktestület pontos elnevezését.

Vagy rossz helyre tette a vesszőt, rosszkor vett levegőt, és már szalad is Bence tanárnő. Na jól van, kicsit gyorsabban lépked, ne túlozzunk.

Mert a mozgalmasoknak a munka nem számít, fő, hogy van szaktestület, mindenre.

  • De úgy látszik, Újvidék messze van Szabadkától, mivel a Felsőoktatási és Tudományügyi Szaktestület koordinátora, Csányi Erzsébet is mostanában inkább az Európa Kollégium szakkollégistáit istápolja, mintsem a mozgalom szaktestületét vezesse. Isten tartsa meg szokását!
  • Gazdasági és Vállakozásfejlesztési Szaktestület újvidéki koordinátorát Korhecz Tamás alkotmánybíróvá választásával elnyelte a föld. Kész, vége, doviđenja – hogy stílusos legyek.
  • Bár lehet, hogy Bajtai Kornél vezetésével a Tájékoztatási Szaktestület projektje volt a tavaly októberben elindított Szabad Magyar Szó. Miután egyeztettek Varga Lászlóval, a Jogalkotási, Közigazgatási, Önkormányzati és Hivatalos Nyelv- és íráshasználati Szaktestület koordinátorával (Bence tanárnőnek üzenem, hogy copy-paste-t használtam), úgy döntöttek, visznek a történetbe egy csavart és más média tartalmával, nevével villognak, ameddig lehet.

Az a legjobb, hogy azt állítják magukról, hogy ők újságírók és amit csinálnak, az média. És mi rossz, hiteltelen, és megvásárolt újságíróknak tekintjük őket, akik a rossz, hiteltelen és megvásárolt médiában dolgoznak. Pedig ez nem igaz. Ezek az emberek nem újságírók, és amit csinálnak, az nem média.

Varga Lászlóról meg tudjuk, hogy elfoglalt. Egyszer az életben dolgoznia kell, és emiatt már nincs ideje a szaktestületre. Meg nincs ideje politikai magánvéleményeket megfogalmazni, nincs ideje felvállalni a mozgalmista életet. Nem, nem írt alá semmilyen papírt az új munkáltatójánál, amivel meg lenne számára tiltva a politikai szerepvállalás, neki egyszerűen nincs ideje. Nekem meg három fülem van.

  • A Népesedési, Anya- és Gyermekvédelmi Szaktestület mocorgója sem mocorog már. Ejnye-bejnye, nagy volt csak a fellángolás.

  • A Környezetvédelmi Szaktestület vezetését a zsémbes Mengyán Pletikoszity (nem tudom, hogy Bence tanárnő mit szólna eme magyarosításhoz) Ildikó vállalta magára. A középiskolai tanárnő a Krivaja folyóért vívott harcáról ismert Topolyán (na meg a kibírhatatlan stílusáról), és talán ez segítette hozzá a megtisztelő koordinátori poszthoz.

Nézegetve a szombati míting(?) képeit, az a kérdés motoszkált a fejemben, hogy hol volt Bence tanárnő a figyelemfelkeltő üzenetek megírásánál? Itt bezzeg csak megvonja a vállát, mi? Szegény magyar nyelvünk. Ordítana, ha tudna.

  • A Nyugdíjas Szaktestület vajon mivel foglalkozhat? Ajánlanám a nyugdíjasok gyógyüdültetését. Jaj bocsi, még a végén dolgozni kéne.

 

Mi, a magunk részéről, bizonyítván konstruktív hozzáállásunkat, ajánljuk egy propagandával foglalkozó szaktestület felállítását, ott legalább lenne mit felmutatni. Mert amíg a kutya ugat, a karaván halad.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon