A közleménygyártók

Már nagyon unom.

Annyira, hogy el sem olvasom, csak mellé kattintok és görgeteg tovább. Ezzel igazából csak az elhalásukat lassítják. Semmi mást.

A megnyilvánulásaik nem használnak.

Ártanak.

Ütik-vágják a szerb kormányt, aztán a magyar kormányt pofozzák fel, az Orbánt ki nem bírják állni, a Vučićot, Pásztort is gyűlölik.

Meg a hozzájuk tartozókat is sorban.

Kézzel fogható eredmény tőlük továbbra sincs.

Az országunkban, ahol ugye diktatúra uralkodik, tüntetések zajlanak. De a magyar elégedetlenkedők miért nem vonultak utcára? És mi van Szabadkával? Hát nem volt egyértelmű Bódis?

Vagy ezt is Pásztor szervezze meg maga ellen, a megmondhatók meg majd közleményben megírják, hogy is kellett volna?!

Ez csak egy kicsit szánalmas.

De igazából hülyeségeket beszélek. Mikor maguk felett sem tudnak napirendre térni.

Saša Jankovićot Sergej Trifunović váltotta a Szabad Polgárok Mozgalma élén. Az N1 tudósítása szerint Maglai Jenő, aki tavaly írta alá a Magyar Mozgalom nevében a belépési szándéknyilatkozatot a Szabad Polgárok Mozgalmába, alig fél évre rá már jelezte is kilépését. Pedig akkoriban még buszt is béreltek a szabadságharcosok.

Gyorsan elfogyott a szufla.

Persze, erről hallgatnak.

Fontosabb az, hogy megírták, hogy most a kóbor kutyákat kellene összefogniuk a hatalmon lévőknek. De - főleg most, hogy Maglainak egy gonddal kevesebb –  ezt ő is megtehetné, van rá ideje. Csak ahhoz büdös a munka.

De ha azt hittük, hogy ezt a semmit nem lehet überelni, hát tévedtünk.

Az MM elnöksége legutóbb egy közleményben arra utasította a (saját!) tagjait, hogy a delegált szervekben hogyan kell eljárniuk egy adott ügyben.

Nincs már párbeszéd.

Csak az az egy-két ember, aki a közleményeket írja.

A folyamatos közleménygyártással igazából csak a vajdasági magyar közbeszéd eldurvulásához járulnak hozzá. Közösségi életünket leegyszerűsítették a hatalmon lévő politikusok állandó kritizálására. Folyton a szenny, a negatív hozzáállás. A személyeskedéstől sem mentes, rosszindulatú véleményüket okádják ki magukból a világhálón.

Csöndben megsúgom: nyerni kell a választásokon és labdába lehet rúgni.

Ilyen egyszerű.

Akkor kipaterolhatjátok a Pásztort meg mindenki mást is.

Tessék, le lehet tenni többet az asztalra.

Ja, hogy akkor dolgozni kéne?

Na, ugye!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon