Köz? Biztonság? Közbiztonság?

Mi van veled Péterréve?

Ha Péterréve és a közbiztonság kerül említésre egy lapon, akkor már sokaknak ismerős lehet a téma. Hogy egyes problémák olykor fel-felütik a fejüket, azt tényként kezelhetjük. Mint ahogy azt is, hogy a közbiztonság kérdése a Szerb Belügyminisztérium dolga, feladata és kötelessége.

Mégis, pont Péterrévéről rémlik sokaknak a „polgárőrségnek” nevezett szerveződés, melynek sok résztvevője teljes meggyőződésből vett részt benne, viszont élére az ügynek az a Sz. Attila, azaz R. Péter került, aki elhíresült a szélsőséges nézeteiről, cigányellenességéről, vitatható megnyilvánulásairól. Ennek rendszerint hangot is ad a közösségi felületeken.

Fenti bejegyzésében (mégha az régebbi is) sajátságos és életveszélyes megoldást választ a vélt vagy valós probléma megoldására.

Alább felköszönti Szálasi Ferencet születésnapja alkalmából.

Visszatérve a kezdeményezésre: azt több, főleg jogi problémák miatt nem támogatta sem a politikum, sem a belügyi szerv, sem a polgárok.

Most ott tartunk, hogy miután az óbecsei mezőőr-szolgálat megszűnt létezni és a közbeszerzési éljárást még nem folytatták le az új mezőőri szolgálat felállítására, keletkezett egy űr. Ezt az űrt próbálják betölteni a belügyi szervek nyugalmazott tagjai, akik összefogással és szakmai tapasztalatukkal próbálják elejét venni az elszaporodó lopásoknak. Tekintettel a tapasztalatukra ez még megnyugtató megoldás is lehetne, viszont köreikben is ismét megjelent Sz. Attila. E nyugtalanító elem, a saját szélsőséges, destruktív, összeférhetetlen nézeteivel még nagyobb bajt hozhat a tiszta szándékra és Péterrévére is.

Őszintén reméljük, hogy a belügyi szervek felnőnek a helyzet magaslatára, nyugalmazott tagjai pedig nem engedik meg, hogy a Sz. Attilához hasonló elemek hiteltelenné tegyék a kezdeményezésüket.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon