Kilencven év

Jó magyar szokás szerint, családtagjainknak és  ismerőseinknek boldogságot, egészséget és hosszú életet kívánunk születése napja alkalmából. Ha elfeledkeztünk róla, akkor sincs semmi gond, mert  hagyományaink hét napot adnak a hiányosság bepótlására (tehát mi még jócskán időben vagyunk).

Természetesen a szülinapi kívánságok csak jók és előremutatók lehetnek. A megszólított ünnepelt pedig udvariasan megköszönni a kívánságot és még ha csak látszatra is, de örül, hogy figyelmesek voltak iránta.

Na ez nem biztos, hogy így van, vagy is, hogy így működik napjainkban. Soros Gyuszi bácsi 90. születésnapja nem mindennapi fejleményeket hozott.

Rengeteget olvashattunk arról, hogy próbálja meg Soros behálózni a világot és abban mindenkit a saját játékszabályai szerint irányítani. Magyarországon az alapítványa 1984-ben jelent meg, és azóta több tíz szervezete által igyekszik a magyar közéletet befolyásolni a sajtón, a felsőoktatáson, vagy akár a politikai elemzőintézetein keresztül. Azonban hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy az ünnepeltnek csak Magyarország lebeg a szeme előtt...mert a térség többi országa is.

Még a régi időkből nyilatkozva, 1993 végén Bukarestben Soros azt mondta a "kelet-európai birtokán" tett többhetes körutazására őt elkísérő amerikai riporternek, hogy:

„Nyugodtan írja csak azt, hogy ami egykor szovjet birodalom volt, az Soros-birodalom lett”.

2015-ben a migrációs nyomás hatására valóban megmutatkozott az igazi arca, amikor mindenki számára egyértelművé tette, hogy egyetlen cél élteti: elárasztani a kontinenst illegális bevándorlókkal, melyre a Soros-terv alapul szolgál. Mivel Orbán Viktor politikája ezt nem engedte meg, Magyarország lett a legnagyobb ellenség.

Ezért van az, hogy a kapott, vagy kiprovokált jókívánságok mellett, az újságírókkal közölte is terveit és nem hanyagolta a jelenlegi Orbán kormányt sem szaftosan becsmérelni. Belső ellenségekről motyogott, és minden mondatában igyekezett a szülőhazáját ócsárolni. Normáliséknál azt hinné az ember, hogy ennyi idősen már a nyugalmat és a boldog perceket keresi az ünnepelt na meg persze hálát ad az égnek, hogy ilyen szép kor megélhetett , de nem. Sorosnál ez nem játszik.

Vigyázzon Gyuri bácsi, azért ezt nem kellene így!

- Azt hiszem, Önt keresik Főnök úr - mondja a titkárnő.
- Mi az, hogy "azt hiszem"? - förmed rá a főnök.
- Nem vagyok egészen biztos benne. Amikor felvettem a kagylót, valaki beleordított: "Te vagy az, te vén hülye?"

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon