Kié a felelősség?

Az elmúlt napokban, hetekben egyre csak gyarapszik azon „frappáns” írások száma, melyek különböző, „szabad” oldalakon jelennek meg. És abban is biztos lehet a kedves olvasó, hogy ezek az írások nem az eredményekről és a lehetőségekről szólnak, nem a perspektíváról, hanem arról, hogy mi a nem jó, mi az, ami nem tetszik, amit a hatalmon lévők nem jól csinálnak, hogy igazából mi is itt a baj és még sorolhatnám. És ezzel választ is adtam arra az esetlegesen felmerülő kérdésre, hogy miért van a „szabad” szó idézőjelben – hiszen a jót, az eredményt, a fejlődést náluk nem lehet posztolni, vagy ha netán mégis, csakis cinikus, gúnyos, lekicsinylő felvezetővel. A cikkeket véleményező állandó tábor rosszindulatáról, gyűlöletéről pedig jobb, ha nem is beszélünk.

Természetesen, saját véleményként jelennek meg ezek a cikkek, így korlátozva a felelősséget. Lefordítva ez azt jelenti, hogy nem kell érte senkinek vállalnia semmiféle következményt. Meg is magyarázzák mindezt könnyen és gyorsan azzal, hogy mindez egyéni vélemény, amiért nem okolható senki. Oké, tegyük fel, hogy elfogadom ezt a harmatgyenge érvelést, de ha még egyszer, ennek vonatkozásában valaki leírja, hogy nincs nálunk sajtó(nagy)szabadság, az már biztos, hogy annak a valakinek én az arcába röhögök. Joggal!

Ilyenkor, amikor közelednek a választások, mindig megbotránkoztat, hogy mennyi rosszindulatú emberbe botlok bele. Olyanokba, akik szó szerint, egy kis pízért, bármire hajlandóak. Pocskondiáznak.Viszont, ha felteszed a kérdést, hogy ő hogyan oldaná meg az ügyet, elhallgat, vagy tovább szidja a hatalmon lévő politikusokat. Pedig ezzel közel sincs megoldva semmi. Ha rámutatok erre, akkor már engem is szíd. Meg a családomat is, akinek aztán végképp semmi köze a dolgokhoz.

Persze továbbmehetnék, és ha már érintettem a választásokat, akkor tényleg egyszerű a képlet: mérettessenek meg!

Hiszen, hogy lehet az, hogy évekre visszamenőleg sem tudtak annyi szimpatizánst felsorakoztatni maguk mögé, hogy választásokat nyerjenek?! Még a helyi közösségekben sem?! Sőt, vannak, akik bojkottal palástolják ma már a népszerűtlenségüket, holott mindannyian tudjuk, hogy az igazság más.

De hát ilyenek ők. Semmi új a nap alatt.

Ünnepek jönnek!

Gondoljuk át gondolatainkat, mielőtt bármit is kimondanánk vagy leírnánk!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon